Tre porter

Hyperions sommerleir resulterte i en rekke rollespillpoesier. Imagonem presenterer her en ved spillskaperduo Jan-Øistein H. Naverud & Regine Folkman Rossnes.

Rolleliste:
2 mennesker: Ada og Paul
3 månebeboere: Linux, Proff og Sulax
1 «GM»

Spillmotor:

Alle spillere forklarer hvordan de skal gjøre sin oppgave (fantasien skal gå vill!). Etter at alle har sagt det de har tenkt å gjøre, skal GM bestemme om det er bra (episk!) nok. GM kan også velge om de bare skal gå til neste port for å få det til å vare lengre – eller for å bare høre en enda mer episk forklaring.

Portene:

Ada forsøker å ta våpnene til månebeboerne.
Paul er redd, sutrer og tenker bare på seg selv.
Proff prøver å få Linux og Sulax til å la fangene få reise tilbake til jorda.

Bakgrunn:

Tvillingene Paul og Ada har reist alene i et romskip for å dra til månen. Når de kommer ut av romskipet møter de månebeboerne Linux, Proff og Sulax. Månebeboerne kidnapper Paul og Ada. I hver scene har Linux og Sulax lyst til å drepe Paul og Ada, men Proff forsøker å redde dem.

Proff er glad i mennesker og er svært betatt av Paul. Hun har lyst til å forlate månen, for å besøke menneskeverdenen. Enten blir Paul og Ada drept av Linux og Sulax, eller Proff greier å hjelpe dem tilbake. Det er tre scener hvor de nærmer seg henrettelsesstedet mer og mer, hvor de går gjennom porter for å komme til neste scene. GM forteller om hvordan det ser ut der de er og vurderer om hva som skal skje (gå videre eller la tingene som de andre spillerne kom med skal skje).

Rollene:

Ada er hard som stål og gjør ting uten å tenke seg helt om. For mange virker det som om hun burde ha blitt født som gutt. (Snakker med en sint og kjeftete stemme)

Paul er en veldig redd og klumsete person, som tenker lenge før han gjør noe. Men han er svært smart! (Stammer ekstremt).

Linux er den ondeste av månebeboerne som har lyst til å utrydde alt det ukjente. Er veldig morsk og irritert. (Ser morsk ut, hendene i kryss og kremter)

Sulax er «bikkja» til Linux. Er bare enig med Linux og gjør det som Linux gjør. (Hermer etter det Linux gjør)

Proff er en veldig smart månebeboer som kan snakke for seg. Viser dådyrøyne når hun ikke får sin vilje. (Snakker med lys stemme og gjør dådyrblikk til Linux)

Si hva du syns!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Stemmen fra ådalen - en blog om rollespil og historie

En blog om rollespil af Morten Greis. Fra Tryggevælde ådal en dyb klang. Elverpigernes dans. Røre i det hvide slør. Disen hyller landskabet. De gamle stammer krogede trolde.

christines rant

This is my speaker’s corner where I can rant about popular culture, geeky and general stuff that amaze or irritate me. Many things do. Irritate me, that is.

Realm of Melpomene

"I reject your reality and substitute my own!"

nordiclarp.org/

Online magazine about Nordic style larp

anyway.

"I reject your reality and substitute my own!"

Nordic Larper

Thoughts on scandinavian style live action roleplaying

Nørwegian Style

Norwegian roleplaying games in English