Here we go again…

Hyperions generalsekretær Mikal Kvamsdal prøvde seg i går med et edruelig innspill i debatten om dataspill (unnskyld; «drapsspill«) som blomstret opp i etterkant av terroristangrepet mot AUF og Arbeiderpartiet.

Jevnlige anfall av mediehysteri rettet mot mer eller mindre tilfeldige mål har vel egentlig vært en del av livet i verden siden avisen ble oppfunnet. Man må stusse litt over de som gang på gang lar seg snurre rundt og pekes, dirrende finger og alt, mot stadig nye mål. Sjekk ut Jack Chick’s Dark Dungeons for et ikonisk og notorisk tullerusk eksempel fra den gangen bordrollespill var syndebukken for alt mellom himmel og jord. På den annen side; White Wolf.

Fellesnevneren for hysteriene er gjerne at det er de unge, eller andre som samfundets støtter føler et ansvar for, som finner på ett eller annet nytt og rart. Og at det er penger å tjene på å tilby seg å forsvare de tidligere nevnte samfundets støtter mot uhemskheten; selve hysteriet var også en gang en slik craze – kanskje modellen for mange senere. Det kommer til og med en film om det hele snart. Men også lidderlige romaner, videokassetter, vold på TV, Jøder, Sosialister, masturbering, musikk (Elvis! Beatles! Råkk og Råll! Metall! Goth! Marilyn Manson!) og for lite Kelloggs Corn Flakes har fått skylden for de grusomste skjæbner.  Den avgrunn av uvitenhet som ikke raskt kan fylles av et marked er ennå ikke funnet.

Si hva du syns!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Stemmen fra ådalen - en blog om rollespil og historie

En blog om rollespil af Morten Greis. Fra Tryggevælde ådal en dyb klang. Elverpigernes dans. Røre i det hvide slør. Disen hyller landskabet. De gamle stammer krogede trolde.

christines rant

This is my speaker’s corner where I can rant about popular culture, geeky and general stuff that amaze or irritate me. Many things do. Irritate me, that is.

Realm of Melpomene

"I reject your reality and substitute my own!"

nordiclarp.org/

Online magazine about Nordic style larp

anyway.

"I reject your reality and substitute my own!"

Nordic Larper

Thoughts on scandinavian style live action roleplaying

Nørwegian Style

Norwegian roleplaying games in English