Den derre Frank Miller-greia

Og andre 2011-skandaler/kontroverser/kreisisaus fikk sin oppsummering på RPG examiner 29. desember. Lista domineres dessverre/heldigvis fullstendig av amerikanske nyheter. Selv om europeiske spillere sikkert klarer å skandalisere seg på minst like spektakulære måter, krysser kanskje ikke disse blunderne språkbarrierene? Eller feies de under teppet av en lyssky kabal av mektige spillskapere med kontakter på høyeste nivå i Europaparlamentet?

Lista er en blandet sekk; en kjip kriminalsak, Monte Cook’s overgang til Wizards, litt svindel og hacking og litt mer hjerteknusing enn vanlig rundt en «fantasy heartbreaker». Pathfinder-linja begår fadermord og selger mer enn fjerdeutgaven av D&D (noe underhånden dekket av Penny Arcade herfra og noen dager fremover), og serieskaper Frank Miller tar bladet fra munnen i anledning Occopy-bevegelsen og, jeg vet ikke, liksom… fluelarver og kompost og biter av døde ting sauset inn i radioaktiv psykosegøgge tyter ut mellom leppene hans, og hans publikum og fans har delte meninger om dette.

Men alvorlig talt; vi må da kunne klare bedre enn dette i 2012?

Imagonem skyter derfor først og spør siden, og trykker sin egen profetiske liste over skandalebefengte gamistiske tildragelser i 2012 på forhånd.

– Femteutgaven av D&D viser seg å være et narrativistisk, terning- og GM-løst improvisasjonsspill satt i «the feywild», hvor kannibalistiske tingeling-aktige feer kjemper en desperat kamp om overlevelse mot hverandre og mot alvelands nådeløse, forheksede omgivelser.

– Det levende rollespillet «Rød Alarm» viser seg å ha gått for langt i det flere tusen deltakere som ved en forglemmelse ikke har blitt informert om spillets fiksjonskarakter inntar Stortinget og ærklærer den første frie Skandinaviske Republikk.

– Journalist Ole Peder Giæver forfatter pamflettspillet «Ninja-sniking & Nunchakus: tre enkle, katteaktige skritt til suksess i forretninger og kjærlighetsliv», som straks blir en favoritt på Dagbladets livsstilssider.

– Vitenskapsmann Jack Horner fullfører sitt ambisiøse kylling-til-dinosauravlsprosjekt, og tilbakeavler en kylling ved å reaktivere deaktiverte dinosaurgener. Dinohanekamper utkonkurrerer samlekortspillet Pokemon som ungdommens favorittfritidsaktivitet en gang for alle. Dinoavler Tomas HV Mørkrid rir kaklende inn i solnedgangen på en tre meter høy dinokylling.

– Tusener på tusener av pilegrimer legger kursen til Nidaros etter at lokal spillskapers bidrag til R.I.S.K-konkurransen viste seg å kunne kurere skurv og bakrus i spillere.

Si hva du syns!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Stemmen fra ådalen - en blog om rollespil og historie

En blog om rollespil af Morten Greis. Fra Tryggevælde ådal en dyb klang. Elverpigernes dans. Røre i det hvide slør. Disen hyller landskabet. De gamle stammer krogede trolde.

christines rant

This is my speaker’s corner where I can rant about popular culture, geeky and general stuff that amaze or irritate me. Many things do. Irritate me, that is.

Realm of Melpomene

"I reject your reality and substitute my own!"

nordiclarp.org/

Online magazine about Nordic style larp

anyway.

"I reject your reality and substitute my own!"

Nordic Larper

Thoughts on scandinavian style live action roleplaying

Nørwegian Style

Norwegian roleplaying games in English