Njus!

Hva rører seg i rollespill-land, sånn like oppunder jul?

Et kjapt raid på internett, med utgangspunkt i de skandinaviske rollespill-lenkene vi publiserte forleden samt noen andre kilder:

Tomas Mørkrid arrangerer «Oskenatt i Oslo», et rollespillopplegg der man får spille seg «sjøl, i ein litt mørk framtids-fabel om Oslo», søndag 28. desember. Opplegget koster 700 kroner. Mer info her. [Edit 22/12 kl 13.24: ikke avlyst likevel, kun flyttet til søndag 28. desember. Se under fanen «praktisk».]

De utrettelige JenteCon-arrangørene Ragnhild og Kaisa har et nytt prosjekt på gang for å blåse nytt liv i scenarietradisjonen her til lands. «Modulfabrikken» er samlebetegnelsen for en rekke prosjekter neste år. På nyåret og frem mot Arcon vil det bli avholdt tre samlinger der hovedtema er det å skrive moduler/scenarier til kongresser. Det blir også laget en ordning hvor man kan få tilbakemelding på tekster man jobber med. Se Facebook-event.

Videre er det ambisjon om kurs for scenarioskribenter i forkant av, eller under, kongresser og en større konferanse mot slutten av 2015. Det er også snakk om å lage en samling av gode con-moduler fra tidligere kongresser og et nettarkiv for norske moduler.

Hvis du er interessert kan du også følge med i Facebook-gruppen Scenarieforfattere.

Danske Klaus Meier Olsen har tidligere vært scenariesjef for rollespillkongressen Fastaval. I år har han laget en julekalender, der han anbefaler sine 24 favorittscenarier. Hvis du er nysgjerrig på den særegne danske scenarietradisjonen (systemuavhengige scenarier med stort spenn i tema og metoder) anbefaler vi Olsens julekalender på det varmeste. Den finner du her. Scenariene kan lastes ned fra Alexandria-databasen.

På landsmannen Johannes Busted Larsens blogg Sort Forsyning er det også julekalender. Her går Larsen gjennom en rekke spill og forklarer hvorfor han liker dem (indie og tradd, eldre og nyere).

Her er en liten britisk rollespillpoesi som ser morsom ut. Tar sikte på å simulere choose-your-own-adventure bøker av typen «Hammeren i Monsterskogen»: Cheat Your Own Adventure.

Hvis du har sansen for indiespill, særlig amerikanske, bør du ta en titt på Epimas. Ni såkalte «bundles», med 3-4 spill i hver. 10$ (74 kr) per pakke. Tilbudet gjelder frem til onsdag 24. desember (tror jeg). (Dette fant jeg forresten via «Story Games Weekly». Abonnér på nyhetsbrevet for jevnlige oppdateringer fra det amerikanske indiemiljøet).

Slik gikk det da Hitler fant ut at han ikke fikk plass på den populære oppfølgeren til den dansk-polske Harry Potter-laiven «College of Wizardry»:

Jeg og noen venner bestemte oss for å lage podcast om laiv, og hadde pilot-sending tidligere i uka. Den gjorde vi like godt live. Kaotisk, men også litt fint (om jeg må si det selv). Spol gjerne forbi de første sju minuttene med teknisk kaos. I siste halvdel har vi snakket oss litt varme. Herfra kan det bare gå en vei. ;) Watch this space eller hva det heter:

Og her er en kar som har kokt ned mytologien i Tolkiens Midgard til drøye fire minutter:

(Det var det jeg kom over og på i løpet av en drøy times leting. God jul!)

Si hva du syns!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Stemmen fra ådalen - en blog om rollespil og historie

En blog om rollespil af Morten Greis. Fra Tryggevælde ådal en dyb klang. Elverpigernes dans. Røre i det hvide slør. Disen hyller landskabet. De gamle stammer krogede trolde.

christines rant

This is my speaker’s corner where I can rant about popular culture, geeky and general stuff that amaze or irritate me. Many things do. Irritate me, that is.

Realm of Melpomene

"I reject your reality and substitute my own!"

nordiclarp.org/

Online magazine about Nordic style larp

anyway.

"I reject your reality and substitute my own!"

Nordic Larper

Thoughts on scandinavian style live action roleplaying

Nørwegian Style

Norwegian roleplaying games in English