Nittitallet er tilbake

image

Det føles nesten som om vi har dratt 20 år tilbake, gjør det ikke? X-files går på TV,  Baldur´s Gate, Day of the Tentacle og Grim Fandango er tilbake på PC eller Pad og klassiske rollespill som ikke har vært sett på ti år, gjenutgis på nytt om enn i annen tapning.

Imagonem har tidligere dekket Paradox Interactives oppkjøp av White Wolf og det ser ut som om det blir helt nye utgaver av de klassiske World of Darkness spilllene. John Wicks piratspill, 7th Sea er tilbake etter en veldig vellykket Kickstarter og skrekkrollespillet Kult har beveget seg tilbake på svenske hender etter flere år i utlendighet og har nå fått en ny engelskspråklig utgivelse som har gått sin seiersgang på Kickstarter.
Er dette bare ren nostalgi for aldrende rollespillere eller vil de bruke muligheten til å tilføre disse gamle rollespillene noe nytt? Når svenske Fria Ligan ga ut Mutant: År Noll på nytt (med engelsk oversettelse på britiske Mophidius) så skapte de et helt nytt system som har fått gode kritikker. 7th Sea og Kult har også valgt å skape nye system til sine nye utgaver.

Gode gamle Atlas Games har også kastet seg på bølgen. Hong Kong actionfilmrollespillet Feng Shui har nylig fått sin andre utgave etter å ha ligget brakk siden tidlig 2000-tall. Akkurat nå har Unknown Armies 3. utgave blitt annonsert på Kickstarter. Unknown Armies var et friskt pust i rollespillmiljøet da det dukket opp i 1998. Opprinnelig et prosjekt som het «The New Inquisition» som hadde levd på bloggen til John Tynes (Pagan Publishing, Delta Green m.m.) noen år før det ble plukket opp av Atlas Games og Greg Stolze ble satt til å lage systemet. Greg Stolze er tilbake på denne utgaven sammen med Cam Banks (Cortex+, Leverage m.m.) og flere. Unknown Armies fisket i samme dam som Mage: the Ascension og Grant Morrissons glimrende sent nittitalls tegneserie Invisibles. Som Mage handler det å påvirke verden med magi i sin retning. I motsetning til Mage hadde Unknown Armies ingen overmektige eksterne fiender som ville ha verden på sin måte, mer en pluralisme av individer som som hadde egne agendaer og som kunne være allierte eller fiender fra uke til uke. Unknown Armies var også skitnere og særere og hadde mere fokus på personlig skrekk og hva rollene var villige til å ofre for oppnå sine mål. Nå blir altså rollespillet gitt ut på nytt og for undertegnedes del håper jeg det blir en suksess og at det greier å gjøre noe nytt med både verdenen og systemet fordi det fortjener å komme ut av glemselen igjen.

Haakon Olav Thunestvedt

Si hva du syns!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Stemmen fra ådalen - en blog om rollespil og historie

En blog om rollespil af Morten Greis. Fra Tryggevælde ådal en dyb klang. Elverpigernes dans. Røre i det hvide slør. Disen hyller landskabet. De gamle stammer krogede trolde.

christines rant

This is my speaker’s corner where I can rant about popular culture, geeky and general stuff that amaze or irritate me. Many things do. Irritate me, that is.

Realm of Melpomene

"I reject your reality and substitute my own!"

nordiclarp.org/

Online magazine about Nordic style larp

anyway.

"I reject your reality and substitute my own!"

Nordic Larper

Thoughts on scandinavian style live action roleplaying

Nørwegian Style

Norwegian roleplaying games in English