Mens vi venter på Ragnarok

 Av Even Tømte

Mannen bak tegneserien Valhall har lyst til å jobbe mer med troll i fremtiden. Selv om verdens undergang er like om hjørnet.

Inne på Tronsmo bokhandel i Oslo klusser Peter Madsen iherdig i et eksemplar av sitt siste album. På innsiden av omslaget blir tusjstrekene gradvis forvandlet til en kvinne med en bevinget hjelm. Det er valkyrien Nanna, en sentral skikkelse i det nye albumet «Balladen om Balder».

Albumet er det trettende i rekken av gjenfortellinger av de norrøne gudesagaene. Denne gangen tar Madsen for seg myten om Balder, guden som blir skutt av sin blinde bror Hod med en misteltein.

– Det finnes mange utgaver av historien om Balder. Jeg er inspirert av Saxos versjon. Han forteller en helt annen historie enn for eksempel Snorre. Hos Snorre blir Hod forledet av Loke til å drepe Balder, mens han ikke er like uskyldig hos Saxo, sier han.

Ragnarokk på vei
27 år har gått siden han tegnet det første Valhall-albumet, «Ulven er løs». Siden den gang har albumet solgt over hundre tusen eksemplarer bare i Danmark, og Valhall-serien har kommet ut på ti ulike språk. Men snart er det slutt.

– Det er planlagt i alt femten nummer. Da har vi fått fortalt de viktigste historiene fra de norrøne gudesagaene, og jeg har ikke lyst til å begynne å finne på mine egne, forklarer Madsen.

Nå er han i full sving med arbeidet med det nestsiste nummeret, «Muren». Ragnarokk er planlagt å inntreffe i 2008, uten at Madsen vil fortelle noe videre om hvordan det vil utarte seg.

– Det er for tidlig å si så mye om det nå, slår han fast.

Plastikktroll
Selv om Madsen skulle gjøre det av med hele den norrøne pantheon, har han fremdeles ei høne å plukke med den nordiske kulturarven.

– Jeg kunne tenke meg å gjøre noe med troll, sier Valhall-skaperen når Imagonem spør om livet etter Ragnarokk.

– I populærkulturen er det som oftest amerikanske plastikktroll man ser. Jeg kunne tenke meg å bruke nordiske troll, huldra, nøkken, våre eventyrfigurer.

Men først har han en Fimbulvinter å ta seg av.

Si hva du syns!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Stemmen fra ådalen - en blog om rollespil og historie

En blog om rollespil af Morten Greis. Fra Tryggevælde ådal en dyb klang. Elverpigernes dans. Røre i det hvide slør. Disen hyller landskabet. De gamle stammer krogede trolde.

christines rant

This is my speaker’s corner where I can rant about popular culture, geeky and general stuff that amaze or irritate me. Many things do. Irritate me, that is.

Realm of Melpomene

"I reject your reality and substitute my own!"

nordiclarp.org/

Online magazine about Nordic style larp

anyway.

"I reject your reality and substitute my own!"

Nordic Larper

Thoughts on scandinavian style live action roleplaying

Nørwegian Style

Norwegian roleplaying games in English