Verden går under mandag klokken syv

Prost Modemac fra den Subgeniske Kirke melder at tiden er inne; Den 5te juli vil profeten «Bob»‘s mest famøse spådom gå i oppfyllelse, og sexgudinner fra planeten X vil ankomme for å hente de trofaste bilettinnehaverne. Om du på dette tidspunkt fortsatt ikke har tatt til vettet og sendt pengene dine til «Bob», er det fremdeles tid til å reservere plass, men nøl ikke; det er først når dollaren i kisten klinger at sjelen ut av skjærskilden springer.

Imens samler kultleder Ivan Stang sin nærmeste krets for å avvente undergangen på en nudistkoloni et sted i New York. Det er tid for en siste fest før verden går under i en mølje av ild, dødsstråler og Subgenier med nyvunne superkrefter og manglende impulskontroll.

X-dagen: En rollespillpoesi.

Dette spillet skal ta ca. 15 minutter. Dere trenger å være minst tre personer. En av dere får rollen som den Hellige Skriver, Prost Ivan Stang. Resten av spillerne får være menige kirkemedlemmer; velg dere et Hellig Navn og en tittel. Disse er litt som indianske navn – de må fortjenes, og forteller om deres bedrifter, seire og nederlag der ute i den harde verden blant de Normale og Rosa. Snu deg til personen til venstre for deg, og spør «Hvem er du». Deretter kan dere velge mellom å hilse pent i hånden (om du har lært den, fremfør i stedet den offisielle Subgeniske hilsen) eller spørre  «vil du være min (fyll inn relasjon her)».

Når alle har navn, les dette høyt:

I dag er dagen. Det er i grålysningen den femte juli, og datoen er 1998. Ja, 1998: hvem bryr seg om hva menneskene der ute tror? «Bob» har sagt at Xistene fra planet X vil komme 5. juli 1998, og i dag er dagen de skal komme. Altså er det 5. juli 1998. Snart er øyeblikket inne. Ventetiden, lidelsene, ydmykelsene er over. Snart vil dere kaste av disse svakelige, aldrende menneskeskallene og vise dere som de sanne mutanter, arvtagere til de mektige yetiene fra alders tid dere er; dere vil bli SubGenius og ta deres rettmessige plass i Galaksen i en apoteosisk orgie av kjærlighet, lys og ubeskrivelig brutalitet. Snart kommer de. Men i mellomtiden må dere vente. Festen i går var hard. Noen har vært oppe hele natten. Dere har gjort ting dere ellers ikke ville gjort; noen har gjort ting de alltid ønsket de skulle gjort, og enkelte har gjort mer av det de alltid har gjort.

Men nå er det stille. Småfuglene synger i buskene, og lukten av morgendugg fyller verden.

Spilleren som har rollen som Ivan Stang tar tiden. Når 15 minutter har gått, avslutter han spillet ved å si:

«De er her».

[Link]

[Link]

Si hva du syns!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Stemmen fra ådalen - en blog om rollespil og historie

En blog om rollespil af Morten Greis. Fra Tryggevælde ådal en dyb klang. Elverpigernes dans. Røre i det hvide slør. Disen hyller landskabet. De gamle stammer krogede trolde.

christines rant

This is my speaker’s corner where I can rant about popular culture, geeky and general stuff that amaze or irritate me. Many things do. Irritate me, that is.

Realm of Melpomene

"I reject your reality and substitute my own!"

nordiclarp.org/

Online magazine about Nordic style larp

anyway.

"I reject your reality and substitute my own!"

Nordic Larper

Thoughts on scandinavian style live action roleplaying

Nørwegian Style

Norwegian roleplaying games in English