Dru

Vi vet nesten ingen ting om druidene. Romerne skrev, og Kelterne gjorde det ikke.

Men navnet druide er knyttet til eiketrær, kongemakere, profeti og trolldom. Druidene lærte at sjelen vandrer fra kropp til kropp, og at døden derfor ikke skal fryktes. De skal ha vært så respektert blant folket at de kunne stille seg mellom to hærer, og stoppe en krig.

Dette spillet er skrevet for tre eller fem spillere. Les opp rollene en for en, og vent til en av spillerne har valgt en rolle ved å rekke opp hånden før dere går videre til neste. Om dere er tre spillere, velg vekk en av kongemakerne og en av seerne.

Den første druiden har skapt kongen fra nord.

Den andre druiden har skapt kongen fra sør.

Den tredje druiden har sett hva som vil skje om slaget står i morgen.

Den fjerde druiden har sett hva som vil skje om slaget ikke står i morgen.

Den femte druiden er vokteren av lunden hvor dere møtes.

I morgen ved daggry må dere ha bestemt dere for om det er rett å stille seg mellom de to hærene eller ikke, og hvem som skal gjøre det. Bare en som vet at han har rett, at gudene er på hans side, og at han ikke kan dø, kan gjøre det og overleve.

Vokteren av lunden bestemmer når det kan tales og hvem som kan tale, når det skal tas pauser, når samtalene skal gjenopptas, og når det er morgen. I pausene må hver spiller fortelle de andre spillerne noe bare hans rolle vet. Ellers bestemmer de andre rollenes spillere hva som skjer i pausene, og vokterens spiller bestemmer hva som skjer under talene.

Spillet begynner ved at vokterens spiller beskriver lunden, og byr de andre rollene velkommen. Når morgenen kommer, får spilleren fortelle hva som skjer når druiden stiller seg mellom de to hærene. Deretter, eller om ingen griper inn, får hver spiller fortelle om en av konsekvensene av det som har skjedd.

Si hva du syns!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Stemmen fra ådalen - en blog om rollespil og historie

En blog om rollespil af Morten Greis. Fra Tryggevælde ådal en dyb klang. Elverpigernes dans. Røre i det hvide slør. Disen hyller landskabet. De gamle stammer krogede trolde.

christines rant

This is my speaker’s corner where I can rant about popular culture, geeky and general stuff that amaze or irritate me. Many things do. Irritate me, that is.

Realm of Melpomene

"I reject your reality and substitute my own!"

nordiclarp.org/

Online magazine about Nordic style larp

anyway.

"I reject your reality and substitute my own!"

Nordic Larper

Thoughts on scandinavian style live action roleplaying

Nørwegian Style

Norwegian roleplaying games in English