Conrapport: San Diego Comic Con 2010

Raymond Haugland rapporterer.

San Diego Comic Con 2010 var en vellykket affære. 125 000 geeks samlet på et område på størrelse med tre fotballbaner, og eneste bråket var en som stakk en fyr med en blyant fordi han holdt av en plass i en kø. Jeg hadde forventet flere «Star Wars vs Star Trek» og «Twilight vs alle andre»- feider.

Av interessante TV-nyheter ble det heftig reklamert for serien basert på Robert Kirkmans tegneserie Walking Dead, mye blod og zombier rundt boden deres. Skuespillerne er skummelt like sine tegnede motparter, og atmosfæren ser passende dyster og skrekkblandet ut. Vi fikk også med oss førpremieren av første episode av No Ordinary Family med Michael Chiklis, som passende nok kan beskrives som en Fantastic Four light. Jeg tror denne serien har potensiale som en mer familievennlig superheltserie, og vil bli et sjarmerende tilskudd i TV-hverdagen. Vi var også så heldige at på American Dad panelet fikk vi ikke bare se Seth MacFarlane, men også en uferdig versjon av årets jule-episode. Julenissens hjelpere vs maskingevær er alt jeg kan si, det ble en blodig affære. Ikke uventet er Bruce Campell, bl.a. fra Burn Notice og alle B-filmer som er verdt å se, like kul på ordentlig som på skjermen. Mannen oser sjarm og fikk raskt med seg hele salen. Geoff Johns annonserte at Blue Beetle og Booster Gold skal være med i sesong 10 av Smallville og det ble avslørt at Clark endelig får på seg den klassiske røde og blå drakten. Eric Kripke gav fansen den dårlige nyheten om at Supernatural animen ikke skal slippes i USA, men jeg mistenker at det kommer til å skje allikevel.

På filmfronten var det nok premieren av Scott Pilgrim vs The World (regissør Edgar Wright) som skapte mest oppstyr, vi fikk dessverre ikke se den, men alle som var heldige nok til å komme inn synes den var episk. Filmen har fått gode kritikker av de fleste og det anbefales å plukke opp tegneserien, som også er veldig bra, før filmen kommer til Norge. Joss Whedon presenterte teaseren til The Avengers, som stort sett besto av Samuel L. Jackson som snakket og en A, ikke så veldig spennende dessverre. Men prosjektet virker lovende og hvis de får med seg alle skuespillerne de ønsker så blir det et stjerne ensemble uten like. WB hadde utstilt en film rekvisitt fra Green Lantern filmen, nemlig Abin Sur i tilstanden han lander på planeten vår. Vi fikk også et glimt av stjerne selv, Ryan Reynolds, da han signerte autografer. Hvis du drar på Comic Con og er interessert i å se/møte kjendiser så hold deg rundt WB boden, i tillegg til stjernene fra Green Lantern dukket det opp folk fra True Blood, Chuck og V, pluss en masse folk vi ikke fikk sett. På den andre siden var vi så heldige å få være vitne til presentasjonen av tronen til Odin og hjelmene til Odin, Loke og Thor fra den nye Thor filmen. Premieren på Batman-Under the Red Hood filmen ble en hyggelig opplevelse da Bruce Greenwood (stemmen til Batman) og John DiMaggio (stemmen til Jokeren og bl.a Bender i Futurama) dukket opp sammen med skaperne og fortalte om filmen. Batman Under the Red Hood er mørkere og mer brutal både fysisk og mentalt enn live action filmene og anbefales sterkt. Her fikk vi også vite at det planlegges mange flere DC langfilmer fremover, den mest interessante for meg var nok Batman Year One.

På Comic Con er det lett å få kontakt med skaperne av tegneserier, spesielt fra de mindre forlagene, de sitter gjerne bare i en bod og tegner og man er velkommen til å komme bort å snakke med dem. Love and Capes skaper Thom Zahler viste seg å være veldig hyggelig, og gjengen fra Blind Ferret Entertainment var rett og slett underholdende å være med. Jeg anbefaler å lese både Least I Could Do og Looking for Group da denne gjengen virkelig forstår seg på å formidle god geeky underholdning.

Green Lantern var årets store greie og det eneste tegneseriepanelet vi klarte å rote oss inn på. Geoff Johns fortalte oss at de har store planer etter Brightest Day men kunne ikke si mer enn det. Det virker som hva enn som følger også vil komme i cross-over format.

Stan The Man Lee var selvfølgelig til stede på Comic Con, men å komme bort til han var som å forsøke å komme inn i Fort Knox, men vi fikk sett han i hvert fall.

Det er veldig mye å se på Comic Con og noen ganger finner man uventede ting, slik som boken Badass: A Relentless Onslaught of the Toughest Warlords, Vikings, Samurai, Pirates, Gunfighters, and Military Commanders to Ever Live, som viste seg å være veldig underholdene og litt lærerik. Det anbefales å ikke være redd for å plukke opp nye til, spesielt hvis det har blodige vikinger og romere på omslaget.

Leketøysgigantene er godt representert på Comic Con, med boder bugnende av figurer, statuer, byggesett, kostymer og eksklusive Comic Con utgaver av nyhetene sine. Her går folk amok og det kan regelrett være farlig å stå i veien. Men det er også stedet man kan raske med seg en del morsomme gratis ting. Mattel delte ut Eternian Pine deodorant, noe som var sårt trengt i et lokale med over 100 000 geeks. Til slutt gikk alle rundt og luktet som Moss-Man (He-Man referanse for de som ikke er gamle nok).

Nett-TV-seriene var også til stede og det var både signeringer og paneler med folkene bak The Guild og Legend of Neil, begge deler humorbaserte skeivblikk på gamere.

Jeg vil anbefale alle å dra til San Diego Comic Con, byen er fin, det er gratis buss fra de fleste hoteller til kongress senteret, det er masse lettkledde damer i superhelt/Star Wars/spill kostymer, og selv om kongressen er blitt mer TV og film relatert de siste årene vil alle finne noe de er interessert i her. Det er umulig å få med seg alt og ikke engang i salgshallen vil du klare å se alle bodene i løpet av de 4 dagene det varer. Så stort er det.

Si hva du syns!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Stemmen fra ådalen - en blog om rollespil og historie

En blog om rollespil af Morten Greis. Fra Tryggevælde ådal en dyb klang. Elverpigernes dans. Røre i det hvide slør. Disen hyller landskabet. De gamle stammer krogede trolde.

christines rant

This is my speaker’s corner where I can rant about popular culture, geeky and general stuff that amaze or irritate me. Many things do. Irritate me, that is.

Realm of Melpomene

"I reject your reality and substitute my own!"

nordiclarp.org/

Online magazine about Nordic style larp

anyway.

"I reject your reality and substitute my own!"

Nordic Larper

Thoughts on scandinavian style live action roleplaying

Nørwegian Style

Norwegian roleplaying games in English