Hvor går laiverne?

Den nordiske spillarrangørstand er i verdensklasse, og viser ingen tegn på å slutte med det. Men på litteraturhuset forleden, under feiringen av en spilldokumentasjonsbok stor som et dasslokk og bred som en håndflate, følte man allikevel behovet for å lufte bekymringer.

For hvor er de nye arrangørene? Arrangørgruppene fragmenteres og lukkes og aldersgrensene stiger. De levende rollespillene blir mer teateralske, mindre simulerende. Kortere og sceniske. Det blir lenger mellom nye spillere. Gjennomsnittsalderen stiger.

Det er kanskje på sin plass å holde litt igjen når selvgratulasjonen truer med å løfte taket. Men den nordiske hang til selvpisking kan gå for langt.  Allerede i samme spørrerunde kommer moteksemplene, løsningsforslagene, de nye ideene; fra syting til brainstorming på under ett minutt. Inntrykket er et vitalt miljø, hvor en generasjon arrangører står klar og holder stigen for neste.

Så hvorfor denne konstante dødsangsten hos deltakerkulturister? Den fins i bordrollespillmiljøene også; hos brettspillere (hvor gikk du hen, Diplomacy-NM?) og science-fictionklubber, i organisasjonene, i fanzinene og i musikermiljøene. Man tar seg i å se seg over skulderen; er dette begynnelsen på slutten? Er vi bare teite og utdaterte? Er pønk død ennå?

Men ikke i idrettslagene. Vaffelmafiaen holder stand. Selvtilliten er urokkelig. Laget har alltid vært (tross støvete stiftelsesdato på 17.maifanen) og Laget vil alltid bestå. Hva kan hemmeligheten være? Sånn utenom alt oxytocinet i vaflene?

Si hva du syns!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Stemmen fra ådalen - en blog om rollespil og historie

En blog om rollespil af Morten Greis. Fra Tryggevælde ådal en dyb klang. Elverpigernes dans. Røre i det hvide slør. Disen hyller landskabet. De gamle stammer krogede trolde.

christines rant

This is my speaker’s corner where I can rant about popular culture, geeky and general stuff that amaze or irritate me. Many things do. Irritate me, that is.

Realm of Melpomene

"I reject your reality and substitute my own!"

nordiclarp.org/

Online magazine about Nordic style larp

anyway.

"I reject your reality and substitute my own!"

Nordic Larper

Thoughts on scandinavian style live action roleplaying

Nørwegian Style

Norwegian roleplaying games in English