Pathfinder Game Mastery Guide

Etter litt testing må vi nesten gi opp, og anbefale denne saken uten helt store forbehold. Den er full av de etterhvert standardiserte Gode Rådene, men ikke bry deg med det. Den virkelige nytteverdien ligger i tabellene. Med denne mellom fingrene lar det seg gjøre å smøre sammen en rask fantasygreie fra ingenting før spillerne har fått åpnet pilsen og blitt enige om hvem som har glemt rollearkene. Selv om siden med «words that all GM’s should know» er av begrenset nytteverdi for den ikkeengelske spillarrangør, er det nok den som legger den siste sjarmfingeren på vekten.

Egentlig kunne man gitt ut denne boken som et tynt hefte fullt av tabeller, kanskje med en kort oversikt over når og hvordan de skal rulles på, og et kjapt avsnitt om improvisering, eller «winging it» som det så poetisk heter der borte.

Noe som egentlig tvinger en til å tenke litt over [junkieøkonomien] som ligger bak tradisjonell rollespillpublisering. Får man det man trenger for å spille kule spill, eller får man en slags sidelengsvoksende drivhusplante som er som den er bare fordi? Gir nye publiseringsmodeller oss rare nye spill fordi de slipper til nytt og kreativt talent? Eller velger de nye publiseringsmodellene bare ut en litt annerledes drivhusplante som *også* får nesten alle bladene svidd av i møte med spillbordet?

Si hva du syns!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Stemmen fra ådalen - en blog om rollespil og historie

En blog om rollespil af Morten Greis. Fra Tryggevælde ådal en dyb klang. Elverpigernes dans. Røre i det hvide slør. Disen hyller landskabet. De gamle stammer krogede trolde.

christines rant

This is my speaker’s corner where I can rant about popular culture, geeky and general stuff that amaze or irritate me. Many things do. Irritate me, that is.

Realm of Melpomene

"I reject your reality and substitute my own!"

nordiclarp.org/

Online magazine about Nordic style larp

anyway.

"I reject your reality and substitute my own!"

Nordic Larper

Thoughts on scandinavian style live action roleplaying

Nørwegian Style

Norwegian roleplaying games in English