Tre rollespillscener

1: Itras By:

Rupert sitter innerst på en fiskerkro ved bryggene. Der har han sittet i tre dager, og drukket. Uten opphold. En liten gruppe nysgjerrige har samlet seg rundt ham. Det står penger på når han vil vende kjølen opp, og hvordan. Folk kommer og går, veksler kommentarer og prognoser i lave stemmer, som ved en likvake; de sluttet å slå vitser i går formiddag. Han drikker sakte, metodisk, med samme bevegelse hver gang; klirret i en flasketut som skrangler mot kanten av et whiskyglass – en pause, et sjeleknusende bedrøvet sukk – bryggefolket holder pusten; ned me’n. Hodene deres nikker mens blikkene stivt følger bevegelsen, hypnotisert. Ruperts mekaniske hjerte klikker rolig videre.

Hva er årsaken til deres venn Ruperts melankoli?

Når rollene oppdager den, vil også de stoiske tilhørerene avsløre sin egentlige natur. Trekk gjerne et kort for å finne ut hva den er.

2: GURPS Horror:

Hudvandreren har krevd nok et offer. Et sted der ute går han nå, ikledd et stjålet skinn – ugjenkjennelig, men like dødelig, og trygg for et politi som aldri vil kunne akseptere den grusomme sannheten – den mørke magien som har sluppet løs et monster fra underverdenen blant uvitende dødelige.

Med mindre våre helter, som akkurat har ankommet, kan identifisere offeret og finne et bilde av den avdøde på det blodige åstedet.

Når de finner bildet, vil de gjenkjenne den avdødes ansikt iblant dem.

3: Dungeons & Dragons

Rollene står foran Provost Derriger i hans møterom, et vakkert kammer med en balkong og utsikt over de hvitkalkede husene og det gnistrende blå havet utenfor Ademarretto. Derriger har tre ting å fortelle rollene; en oversikt over situasjonen i byen hans akkurat nå, en personlig forbindelse til minst en av rollene, og et oppdrag basert på en hemmelig ambisjon som han kan avsløre fordi han stoler på rollene. Men vi vet ikke hva de er ennå. For å finne dem ut, spiller vi gjennom en utfordringsscene.

I en utfordringsscene sier spillerne vanligvis hva rollene deres vil oppnå, og kaster terning mot ferdighetene sine. De samler opp vellykkede terningkast frem mot utfallet, og rollespiller et fremskritt eller et tilbakeslag for hvert kast. Hvert av de tre emnene – kunnskap om byen, den personlige forbindelsen, og det hemmelige oppdraget – er en utfordring som lykkes på fire vinnerkast og slår feil på fem tapende kast.

Men i denne utfordringen får spillerne i stedet lov til å si hvilken informasjon de vil at Provost Derriger skal ha på forhånd. De får også velge hvilken ferdighet de kaster mot, og kan ilegge hverandre fratrekk eller bonus på terningen for omstendighetene. Hvert vellykkede kast gir flere detaljer – alle kan være med å fylle inn – og hvert feilslag gir tilsvarende hindringer, ulemper og villedende informasjon. Scenen er over når alle tre utfordringer er vunnet eller tapt.

Si hva du syns!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Stemmen fra ådalen - en blog om rollespil og historie

En blog om rollespil af Morten Greis. Fra Tryggevælde ådal en dyb klang. Elverpigernes dans. Røre i det hvide slør. Disen hyller landskabet. De gamle stammer krogede trolde.

christines rant

This is my speaker’s corner where I can rant about popular culture, geeky and general stuff that amaze or irritate me. Many things do. Irritate me, that is.

Realm of Melpomene

"I reject your reality and substitute my own!"

nordiclarp.org/

Online magazine about Nordic style larp

anyway.

"I reject your reality and substitute my own!"

Nordic Larper

Thoughts on scandinavian style live action roleplaying

Nørwegian Style

Norwegian roleplaying games in English