Masquerade: the MMOing

Det begynner å bli noen år siden spillforlaget White Wolf ble kjøpt opp av finansvikingene fra Island. Så en MMO’ifisering av White Wolfs flaggskip, True-Blood-forbildet Vampire, er noe vi egentlig hadde ventet oss for lenge siden – i tilfelle du hadde glemt det: CCP er firmaet bak den unike og nådeløse Space Opera-MMO’en Eve Online, ditt første og eneste stopp for «nonconsensual PvP». Ettersom CCP antakelig er det eneste på Island som fremdeles drar inn harde dollar for tiden, bør i det minste budsjettet for denne produksjonen bli romslig nok.

Vampire: the Masquerade hadde ambisjoner som 90-tallets spilldesign kanskje egentlig ikke var i stand til å oppfylle. Gapet mellom det spillskaperne maktet å bringe til bordet og det de påla spillarrangørene å levere kan sies å ha vært utgangspunkt for de debattene som sparket i gang en rekke nye spillestiler, teknikker og bevegelser.

Blir det slik med denne MMO’en også? Spillskapernes uttalte mål er å gjenskape tradisjonelle rollespill i onlineformatet. De fleste som driver med levende spill vil nok mene at ambisjonen ikke er oppnåelig slik MMOer lages i dag. Blir det opp til spillerne å fylle inn der teknologien kommer til kort, eller har CCP noe revolusjonerende i ermet?

Si hva du syns!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Stemmen fra ådalen - en blog om rollespil og historie

En blog om rollespil af Morten Greis. Fra Tryggevælde ådal en dyb klang. Elverpigernes dans. Røre i det hvide slør. Disen hyller landskabet. De gamle stammer krogede trolde.

christines rant

This is my speaker’s corner where I can rant about popular culture, geeky and general stuff that amaze or irritate me. Many things do. Irritate me, that is.

Realm of Melpomene

"I reject your reality and substitute my own!"

nordiclarp.org/

Online magazine about Nordic style larp

anyway.

"I reject your reality and substitute my own!"

Nordic Larper

Thoughts on scandinavian style live action roleplaying

Nørwegian Style

Norwegian roleplaying games in English