Braunstein

Johannes Berg begynner sin historie om de første rollespillene i Imagonem #19 med krigsspillene fra Avalon Hill og play-by-mail-miljøene i USA. Det første rollespillet, som vi alle vet, ble utviklet fra Chainmail, et hjemmebrygget krigsspillsystem fra en spillgruppe ved Lake Geneva, som gradvis ble bygget ut med de elementene som skulle utgjøre kimen til rollespillet Dungeons & Dragons. Mellom spillskaperduoen Gary Gygax og Dave Arneson, som utviklet og publiserte gruppens eksperimenter, oppsto det i etterkant noen uenigheter om detaljer i prosessen. Men Arneson likte å trekke frem en enda eldre inspirasjonskilde, Braunstein av David Wesely.

Der Chainmail forfremmet noen av brikkene på bordet til «hovedpersoner» som Tolkeineske helter og trollmenn, gikk Braunstein en litt annen rute, og utvidet «generalrollen», som simuleringsspillere uansett tar på seg, til å inkludere andre nøkkelroller i en militær stab. Resultatene er fascinerende, og har antakelig ikke fått den spilletiden og utviklingen de hadde fortjent. Ars Ludi forteller mer om Major Wesely her.

Si hva du syns!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Stemmen fra ådalen - en blog om rollespil og historie

En blog om rollespil af Morten Greis. Fra Tryggevælde ådal en dyb klang. Elverpigernes dans. Røre i det hvide slør. Disen hyller landskabet. De gamle stammer krogede trolde.

christines rant

This is my speaker’s corner where I can rant about popular culture, geeky and general stuff that amaze or irritate me. Many things do. Irritate me, that is.

Realm of Melpomene

"I reject your reality and substitute my own!"

nordiclarp.org/

Online magazine about Nordic style larp

anyway.

"I reject your reality and substitute my own!"

Nordic Larper

Thoughts on scandinavian style live action roleplaying

Nørwegian Style

Norwegian roleplaying games in English