Freelancing

Cubicle 7 annonserer etter frilansere. Noe som er ganske kult, egentlig. Antallet norske skribenter som har gjort seg gjeldende på utenlandske spillforlag kan telles på en nærsynt tømmerhoggers hånd, så her gjelder det å forbedre statistikken.

Men hvordan gjør man egentlig dette med frilansing? Norske arbeidstimer er ganske dyre i forhold til utlandet – sjekk journalistlagets frilanskalkulator til eksempel. Cubicle ber deg derimot oppgi prisen din per ord uten å hinte om hva de kan tenke seg å gå med på. Frilanslønn på Utenlandsk kan variere fra noen cent til noen dollar ordet, alt ettersom; sjekk for eksempel denne artikkelen og liste på about.com. Så skriving på dronningens eller presidentens engelsk – med mindre vi snakker om oversettelse – er altså neppe noe å bli feit av.

Frilansere må ordne seg en kontrakt; vanligvis fikser oppdragsgiveren dette. Nettet er fullt av skrekkhistorier, så gjør gjerne litt research før du signerer. Du må også selv sjekke om eller hva du skal betale i skatt, og antakelig ordne med papirarbeid som viser at du ikke skal betale skatt i oppdragsgiverens hjemland. Man blir også gjerne oppfordret til å stifte eget firma. Det er sjelden nødvendig med mindre man har planer om å gjøre levebrød av skrivingen – men sjekk uansett bedin.no, som har en komplett kokebok for de ambisiøse.

Si hva du syns!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Stemmen fra ådalen - en blog om rollespil og historie

En blog om rollespil af Morten Greis. Fra Tryggevælde ådal en dyb klang. Elverpigernes dans. Røre i det hvide slør. Disen hyller landskabet. De gamle stammer krogede trolde.

christines rant

This is my speaker’s corner where I can rant about popular culture, geeky and general stuff that amaze or irritate me. Many things do. Irritate me, that is.

Realm of Melpomene

"I reject your reality and substitute my own!"

nordiclarp.org/

Online magazine about Nordic style larp

anyway.

"I reject your reality and substitute my own!"

Nordic Larper

Thoughts on scandinavian style live action roleplaying

Nørwegian Style

Norwegian roleplaying games in English