Spilltest: D&D 5th edition

Første runde med spilltestpakkenedlastinger har allerede kræsjet Wizard’s servere. Følg med på twitterhashtag #dndnext for nyss.

Vi oppdaterer med vår knusende kritikk / panegyriske lovprisninger (rull 1d2) så snart vi får fingra i et eksemplar.

*Oppdatering: Første runde med epostlinker for nedlasting korrupte. Omgåelseslink overveldet av zombiehorden på få sekunder. Kundeservicelink spist levende. Heroisk kundeservicemedarbeider «WotC_Trevor» holder alene murene mot nerdevreden, som syder og bobler som en innsjø av syre. Lava. Lavasyre.

*Oppdatering: WotC har bestemt seg for å gå for en skikkelig kronglete nedlastingsmetode, med et ekstra dryss av spørreskjemaer og bizarre brukeravtaler. Om du kjemper deg til en spilltestpakke kan du laste ned og printe ut materialet, men du får ikke lov til å vise det til spillerne dine med mindre de har laget brukerkonto på wizards.com. Vi gleder oss til å se hvordan kysttrollmenna planlegger å håndheve regelen.

*Oppdatering: Og DER var han ute og strutta seg fram på dei slemme, slemme fildelingsnettverka til dei onde onde skitne interrørpiratane, ja.

*Oppdatering: Første blikk (på vår LOVLIG, og LEGITIMT nedlastede spilltestpakke, våg ikke å tro eller ymte om annet, din slabbedask!) viser et spill som minner sterkt om klassisk D&D slik grognerdene og old-schoolerne spiller det, men mye fint fra alle  utgavene tatt med. Rolleark på en halv til en side! Og… og…

…rull TO D20-terninger? Piratene føkker med oss, ikke sant?

*Oppdatering:

-Pakken består av modul, fem roller, et «hvordan spille»-ark, og et «hvordan DM’e»-ark.

-Ingen skill-liste. Kanskje det betyr slutten på D&D’s veldig lange kamp for å være Warhammer og GURPS på en gang?

-D&D 4 gjorde en ting riktig – man ga slipp på den «Vancianske» magisystemet, og lot trollmenn få kaste så mange magic missiles de bare orket. Kjernen i fiksen ser ut til å ha blitt beholdt.

-De to terningene er kanskje ikke så dumt; enkelte situasjoner, spells eller sutring til GM’en kan gi deg «fordel» eller «ulempe» – da kaster du terningen to ganger, og må beholde det beste eller verste kastet, alt ettersom. Det reduserer graden av tilfeldighet i d20-kastet, og griper slik inn i hjertet av spillmotoren. Men å finne ut hvilke effekter det får vil antakelig kreve ganske omfattende spilltesting.

-Villnisset i plusser og minuser på kast ser ut til å ha blitt kraftig stusset. Men spillstesten går bare til level 3, så hvem vet.

-Elektrummynter!

Si hva du syns!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Stemmen fra ådalen - en blog om rollespil og historie

En blog om rollespil af Morten Greis. Fra Tryggevælde ådal en dyb klang. Elverpigernes dans. Røre i det hvide slør. Disen hyller landskabet. De gamle stammer krogede trolde.

christines rant

This is my speaker’s corner where I can rant about popular culture, geeky and general stuff that amaze or irritate me. Many things do. Irritate me, that is.

Realm of Melpomene

"I reject your reality and substitute my own!"

nordiclarp.org/

Online magazine about Nordic style larp

anyway.

"I reject your reality and substitute my own!"

Nordic Larper

Thoughts on scandinavian style live action roleplaying

Nørwegian Style

Norwegian roleplaying games in English