Imagonem #40! og sånn nyhetsbrev, da.

Nytt papirblad! I helgen var redaksjonen tilstede på HolmCon 9d6 – en festival med mange høydepunkter (hvorav inngår spilltesting av en rekke lovende nye spillprosjekter og to utmerkede Fiasco-spillsett), men vi må først og fremst begi oss ut på den skamløse selvpromoteringsgaleien og trekke frem lanseringen av det førtiende nummeret av Imagonems papirutgave! Takk og såkalte «mad propz» går ut til redatør Giævers fyndige håndlag med skribentstallen, Erlend Bruers magiske byråkrat-fu, designer Sara Nygaards skremmende profesjonelle layouting og undertegnedes haukeaktige korrekturleserblikk. En fantastisk gjeng bidragsytere har fylt Imagonem #40 med stoff fra moderne rollespills absolutt ytterste skjærekant! (Er det et sprakradgodkjent ord? Eg gir vel fa’n og brukar det lell. Rebellalarm!)

For å tilegne deg et eksemplar av dette analoge vidunderet kan du kontakte redaksjonen på GKraag@gmail.com – Medlemmer av Spillklubben Ares eller Spillskaperlaget kan gjøre krav på et gratis medlemsblad! Hold forøvrig utkikk etter en imagonist på en av årets festivaler.

To do! Rundt middelhavet begynner våren nå å vise seg, og ettersom dette en gang var den mest naturlige tiden til å legge til side plogen og marsjere ut for å banke naboen, er måneden som er oppkalt etter krigsguden også tiden for å starte kampanjer. Hva bedre bruk av påskeferien finnes for den driftige Dungeon Master enn å sitte inne og planlegge årets spillkvelder?

De velkjente spradebassene i Games Workshop tjuvstartet ikke bare sesongen ved å sende truende post til folk som printet sine egne GW-aktige miniatyrer, men forsøkte også å reservere «Space Marine» som et varemerke, til tross for at det til daglig ikke blir sett på som akseptabel adferd å plukke to velbrukte ord ut av et passende språk og begynne å kreve toll for å bruke dem. Det gikk vel som man kunne vente. Men boka de fikk fjernet fra Amazon er visstnok ikke så dårlig. Mat for et spill eller to, kanskje?

Nye spillsett til fortellerspillet Fiasco brer om seg – det er finnes tross alt ingen grenser for hvilke spillverdener ting kan gå katastrofalt på dunken i – men rollespillet Paranoia, som allerede er godt forsynt med umulig høye ambisjoner, inkompetente psykopater og mannevonde maskiner, virker ikke som en helt opplagt kandidat? Er ikke originalen bra nok, liksom? Eller er dette et ekteskap fra himmelen? Spente er vi åkke som.

Holmcons lineøpp av nye spill og prosjekter var som vanlig praktfull; jeg kan personlig gå god for både meta-old-school-fiascoen Dysfunctions and Dragons, og så klart Norgesfiasco – sistnevnte får du på fint, glanset papir i Imagonem #40 (Skamløs plugging #2). Vi har også sniklyttet på hemningsløst skryt av det etterhvert retrofuturistiske rollespillet Kyberpunk, og forventer at handling følger ord fra opptil flere av debattantene i Horrordiskusjonen.

Et antall forventede holmestrandgjengere som ikke dukket opp har nå skikkelig fine kostymebilder på facebookprofilene sine, noe som gir opphav til mistanker om at lajven Monitor Celestras überawsomesuperfantastiske kulisser har lokket vekk enkelte potensielle deltakere. Jentecon og spilltest av teiplaiven Huntsville (kommer kanskje til Prolog?) i Fantasiforbundets nye lokaler må regnes som medskyldige.

Opprør! Det som en gang kalte seg The Old School Revolution har gått fra en engere krets av indiespillskapere med tabell-og-kart-fetisj til en slags altomfattende trend. 70- og 80-tallets klassiske rollespillmateriale er nå tilgjengelig i elektronisk format for en svært rimelig penge, og i november kommer alle de klassiske bøkene i ny utgave. Kanskje får også Bjerget enda en gammalskolerenessanse, nå som man ikke lenger trenger å bygge de klassiske kampanjene på «retroengineering», falmede notater og rosenrøde minner fra ungdomsskolen?

Festivalene fortsetter, og neste store event på den norske kalenderen er Knutepunkt; første runde med billetter ble borte på 20 minutter. Neste runde, og siste sjanse til å få deltatt er når andre billettrunde legges ut i kveld, 04.03, klokken 20. Gå til knutepunkt.org for å legge strategien, og sitt klar med fingeren på knappen når klokka slår for å bli med på årets store fellesnordiske spillevent.

Men Fønikstoget fra Norge til lajvrollespillfestivalen Prolog går allerede fredag den åttende!

Desucon fortsetter å spawne avleggere. «Kaplah» er den klingonske ekvivalenten av Great Success – et utmerket navn for et utmerket arrangement; arrangementets skapelseshistorie finnes på hjemmesiden, og lover svært godt for nerdekulturister som er rikere på erfaring enn oss schnørrunger.

“Det må da finnes flere?” ble det spurt. Flere som oss, som følte vi var blitt litt for “voksne” for denne typen arrangementer, men som fortsatt var hardbarkede nerder innerst inne? Som lengtet etter en arena hvor man kan diskutere sin favorittepisode av Dr. Who eller hvor mye bedre Tim Burton var anno Edward Saksehånd; gjerne over en pils, i ro og mak som vi gamlinger er så begeistret for? Jo, det måtte det jo.
Klart det gjør.
“Da må vi samle dem!” ropte en organizer og slo neven i bordet.

Og slik begynte vår hellige tokt for å skape et arrangement som vi kunne tenke oss å besøke; med øl i kranene og nerdyness rundt alle bord, med høy lyssabelføring og lav terskel for spontan “Time Warp”.

Sted og dato å krysse av i boka er 27. april på Filmens Hus. Facebookbasert kalender her.

Samtidig, et annet sted, har fasilitatorene av alle ting som er fine og nerdete i Fantasiforbundet flyttet inn i det nye idékokeriet på Grünerløkka i Oslo, og inviterer til landsmøte 26-27 april.

Sommerfestivalenes programmer skrider også stadig fremover:

Arcons program (21. – 24.06) blir stadig fyldigere; sjekk hva som er inne her, og kjenn plikten til å fylle eventuelle hull du finner svulme inni deg til du også melder på et arrangment.

Oslo Middelalderfestival (15. – 16.06) søker etter frivillige, og om #40s artikkel om den «nye» stilen harniskfekting inspirerer deg (skamløs plugg #3) er denne et must.

Sommerspillet har nå blitt gjentatt mange nok ganger til at vi føler for å regne det som en tradisjon. Det blir tre uker med spilling for barn og unge fordelt over tre ukesomganger i juni og august. Sommerleir med spilling to ganger om dagen og skogturer imellom er en uforglemmelig opplevelse, og gir rom for intens spilling av historier med langt spenn. Se også det ukentlige eventyrspillet, som også arrangeres av den utrettelige spillskaper Mørkrid.

Novemberspillfestivalen Hexcon har annonsert tema med et .png-basert nyhetsbrev. Noe Imagonem kan lære av? Tegn tyder på at vi bør stålsette oss for en solid dose orientalisme denne gangen:

Comments

 1. Bortpå Googlepluss listet Anna Westerling også opp disse laivene til sommeren:

  »
  This is the great English speaking games of this summer. Unfortunately most are full. Larp is getting so popular that you have to sign up when it opens to get a spot. But if you are interested – check with the organizers.

  Monitor Celestra:
  Three week-ends Now Sweden
  Battlestar galactica larp set in a real battleship.
  https://celestra-larp.appspot.com/

  Panopticorp
  14-16 juny Denmark
  The larp is a satirical game about advertising agencies and the people working there:
  http://www.rollespilsfabrikken.dk/panopticorp
  The larp is full, but talk to them if someone drops out. Check with the organizers.

  Mad about the boy all-female run
  27 – 30 june Sweden
  Set in a world where all men have died.
  Webpage will be released 15th of mars. Sign up directly if interested. Find it on Facebook.

  Just a little loving’
  5-10 August Denmark
  When AIDS hit New York. About friendship, love and sex.
  http://just-a-little-lovin.blogspot.se/
  The larp is full, but there is a waiting list. Check with the organizers.
  «

 2. Så klart! Dessuten: Påmeldingsfristen til Fastaval går ut i morgen, og de har årna Vincent Baker til gjest! http://www.fastaval.dk/

 3. Martin Eckhoff Andresen says:

  A propos festivaler / sommerarrangementer: Larpwriter Summer School 8. – 14. juli i Litauen! http://larpschool.org!

Si hva du syns!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Stemmen fra ådalen - en blog om rollespil og historie

En blog om rollespil af Morten Greis. Fra Tryggevælde ådal en dyb klang. Elverpigernes dans. Røre i det hvide slør. Disen hyller landskabet. De gamle stammer krogede trolde.

christines rant

This is my speaker’s corner where I can rant about popular culture, geeky and general stuff that amaze or irritate me. Many things do. Irritate me, that is.

Realm of Melpomene

"I reject your reality and substitute my own!"

nordiclarp.org/

Online magazine about Nordic style larp

anyway.

"I reject your reality and substitute my own!"

Nordic Larper

Thoughts on scandinavian style live action roleplaying

Nørwegian Style

Norwegian roleplaying games in English