En teateralsk vending

I anledning Marc Majchers (fra Gizmet’s Game Poems) bok [Twenty-Four Game Poems] oppsummerer [Greg Costikyan] spillpoesien på en treffende måte. Spillpoesier er en del av en tendens Costikyan selv har vært med å inspirere (starte?), og går mot å kombinere teaterteknikker med rollespilling. Men der en dramaøvelses formål er å bli bedre på scenen, er spillpoesien et formål og en selvstendig fremføring i seg selv: Å fange en flyktig tanke, en stemning eller bare en god vits på den spesielle måten bare rollespill kan gjøre det – ved å la spillerne oppleve det selv.

Man må undres på hva man kan ta med seg fra rollespillpoesiene inn i lengre spill; de bør i alle tilfelle kunne bidra med noe mer enn oppvarming og stemningssetting. Mange langspill er allerede kompositter av mindre spill som brukes til å bygge verden, roller og relasjoner. Noe for en fremtidig designerutfordring?

Si hva du syns!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Stemmen fra ådalen - en blog om rollespil og historie

En blog om rollespil af Morten Greis. Fra Tryggevælde ådal en dyb klang. Elverpigernes dans. Røre i det hvide slør. Disen hyller landskabet. De gamle stammer krogede trolde.

christines rant

This is my speaker’s corner where I can rant about popular culture, geeky and general stuff that amaze or irritate me. Many things do. Irritate me, that is.

Realm of Melpomene

"I reject your reality and substitute my own!"

nordiclarp.org/

Online magazine about Nordic style larp

anyway.

"I reject your reality and substitute my own!"

Nordic Larper

Thoughts on scandinavian style live action roleplaying

Nørwegian Style

Norwegian roleplaying games in English