På labben

Ennien for 2011 i kategorien beste hjelpemiddel gikk til Hero Labs, et dataprogram som hjelper deg å lage roller til en rekke spillsystemer.

Noe tvinger seg på i denne sammenheng. Ikke frokosten, men en slags innrømmelse.

Er jeg den eneste som føler en hemmelig skam over å måtte ty til dedikert software før jeg en gang har satt meg til spillbordet? Regelsystemenes kompleksitet og vell av forskjellige alternativer har vært i jevn vekst siden spillbøkenes spede begynnelse som ryggstiftede hefter, og tjener til lite annet enn å fylle spillskribentenes ordkvoter. Når det gjelder valgmuligheter i spillet er gjerne less more; legger man få, men brede beskrivelser på bordet har man mer rom både for fantasi og strategi enn om man forsøker å tvinge alle innspill inn i en rekke smale valgmuligheter.

Kanskje på tide å ta noen hint fra de mange, mange modderne som prøver å skjære av litt av alt fettet, komme seg vekk fra dataskjermen og tilbake til blyanten og rutearket; sjekk for eksempel hvordan man kan lage et monster kompatibelt med de fleste D20-systemer på to linjer.

Si hva du syns!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Stemmen fra ådalen - en blog om rollespil og historie

En blog om rollespil af Morten Greis. Fra Tryggevælde ådal en dyb klang. Elverpigernes dans. Røre i det hvide slør. Disen hyller landskabet. De gamle stammer krogede trolde.

christines rant

This is my speaker’s corner where I can rant about popular culture, geeky and general stuff that amaze or irritate me. Many things do. Irritate me, that is.

Realm of Melpomene

"I reject your reality and substitute my own!"

nordiclarp.org/

Online magazine about Nordic style larp

anyway.

"I reject your reality and substitute my own!"

Nordic Larper

Thoughts on scandinavian style live action roleplaying

Nørwegian Style

Norwegian roleplaying games in English