Kulturdepartementet setter tegneserier på innkjøpsordningen

Kverneland og Fiskes Olaf G, fra nocomprendopress.com

Over et tiår med lobbyarbeid er kronet med hell – endelig settes det av penger til innkjøp av tegneserier på samme måte som det kjøpes inn bøker til bibliotekene. Fordelingen vedtas formelt den 24. januar, men for seriefans, serietegnere, serieforlag og tegnernes organisasjon Grafill er det trygt å sprette champagnen allerede nå.

At en utgivelse omfattes av innkjøpsordningen får omfattende konsekvenser for forfatter og forlag; mellom 1000 og 1500 eksemplarer blir kjøpt opp og distribuert av biblioteksentralen, noe som gir en viss trygghet til å kunne satse i et relativt lite marked som det norske språkområdet. At også tegneserier omfattes kan bety forskjellen liv eller død for enkelte prosjekter, for eksempel Kverneland og Fiskes kritikerroste kunstnerportretter fra No Comprendo Press.

Spillskaperlaget ble stiftet med et ønske om å arbeide mot en lignende ordning for spill, et prosjekt som etterhvert ble skutt ned av det daværende kulturrådet; spill er visstnok underholdning eller «kursmaterell» uten litterær eller kunstnerisk verdi. Siden den gang har både marked, fagmiljø og publikum for alle spillsjangre endret seg radikalt; kanskje det er på tide med nye fremstøt?

Si hva du syns!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Stemmen fra ådalen - en blog om rollespil og historie

En blog om rollespil af Morten Greis. Fra Tryggevælde ådal en dyb klang. Elverpigernes dans. Røre i det hvide slør. Disen hyller landskabet. De gamle stammer krogede trolde.

christines rant

This is my speaker’s corner where I can rant about popular culture, geeky and general stuff that amaze or irritate me. Many things do. Irritate me, that is.

Realm of Melpomene

"I reject your reality and substitute my own!"

nordiclarp.org/

Online magazine about Nordic style larp

anyway.

"I reject your reality and substitute my own!"

Nordic Larper

Thoughts on scandinavian style live action roleplaying

Nørwegian Style

Norwegian roleplaying games in English