Lizzie Stark forklarer Nordisk Kunstlaiv for Noobs

Stark (aktuell med Leaving Mundania) går i punktvis bloggstil gjennom hvordan kunstlaivopplevelsen skiller seg fra hennes erfaring med traddlaiv. Denne saken er interessant på to måter på en gang – for de som vil forsøke seg på nye utfordringer i levende rollespill, eller vurderer å kaste seg i det for første gang, er det en fin oppsummering av tonen og noen av de grunnleggende tingene som foregår på den spillestilen som har plassert nordiske laiver i avisenes kulturspalter sammen med moderne teater både i Norge og Sverige.

For designere er dette en god referanse til noen designtrekk som kanskje har bredere implikasjoner – de reflekterer en nordisk spillkultur som også er tilstede i mer tradisjonelle spill, og ikke er begrenset til levende rollespill. Mange av disse ingrediensene er også tydelige i bordrollespillene i «Nørwegian Style»-skyen.

Ta for eksempel denne evinnelige skandinaviske tendensen til å konspirere og løfte hverandre frem i stedet for å holde blikket på pallen. Tradisjonelle spill (med obligatoriske unntak) ble ikke opprinnelig designet for å støtte sånt; men nødvendigheten av å bygge spillkultur fra bunnen av, uten egentlig å vite hvordan de opprinnelige spillskaperne la opp spillet sitt, har ledet oss til å «hacke» spillene man solgte oss helt fra gamle D&D av, ved helt enkelt å spille dem feil. Kommer dette trekket til uttrykk i andre nordiske spillkulturer? Fins det miniatyrspillere som bevisst eller ubevisst foretrekker kule taktiske situasjoner, stilfulle men risikofylte manøvrer og usannsynlige utfall fremfor stø kurs mot å knuse fienden? Hva foregår egentlig i alle MMO-rollespillguildene og forumspillene? Kan de tyske byggebrettspillene tas til inntekt for en lignende grunnleggende kulturell forskjell i forståelsen av hva et spill er og hva slags sosial aktivitet det innebærer?

Nordic Larp for Noobs » Lizzie Stark.

Si hva du syns!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Stemmen fra ådalen - en blog om rollespil og historie

En blog om rollespil af Morten Greis. Fra Tryggevælde ådal en dyb klang. Elverpigernes dans. Røre i det hvide slør. Disen hyller landskabet. De gamle stammer krogede trolde.

christines rant

This is my speaker’s corner where I can rant about popular culture, geeky and general stuff that amaze or irritate me. Many things do. Irritate me, that is.

Realm of Melpomene

"I reject your reality and substitute my own!"

nordiclarp.org/

Online magazine about Nordic style larp

anyway.

"I reject your reality and substitute my own!"

Nordic Larper

Thoughts on scandinavian style live action roleplaying

Nørwegian Style

Norwegian roleplaying games in English