Bare for jenter!

Geraldine Ilyanon, en rolle til Itras by. Illustrasjon: Thore Hansen.

Kvinne/jente og rollespiller? JenteCon går av stabelen i Oslo 22. og 23. september.

– JenteCon kom opp som ide etter å ha truffet flere jenter som lurte på hvordan det var å spille i en ren jentegruppe, sier medarrangør Ragnhild Hutchison til Imagonem.

Hun er selv spilleder for en slik gruppe.

– Etter litt prat var det mange som sa de følte at de ikke alltid var like interessert i helt de samme tingene i spillet som gutta – for eksempel regler, sier hun.

«JenteCon er en rollespillkongress med mål om å samle jenter for å spille med andre jenter. Det er et lavterskel sted for jenter som har lyst til å prøve seg som spilledere, et forum å diskutere felles utfordringer og erfaringer i et miljø dominert av gutter, og en mulighet til å utforske rollespill som hobby på jenters premisser», heter det på kongressens hjemmesider.

– Jeg skal debutere som spilleder, etter å ha spilt rollespill i cirka 15 år, sier Kaisa Lervik, en av arrangørene.

Programmet er ganske enkelt: en spill-pulje hver dag, som varer i cirka 5 timer. Man spiller i forskjellige grupper, avhengig av antall spilledere og spillere som melder seg på.

– På lørdag blir det pils, pizza og prat etter spillet, og på søndag blir det evaluering, sier Lervik.

– Hva slags erfaringer har dere med jenter og rollespill fra før? Det være seg rene jentegrupper, å være eneste jente i gruppa eller annet?

– Jeg startet i en ren jentegruppe, med en gutt som spilleder. Vi var rett nok unge, sånn 11-12 år, men jeg husker noen kommenterte at vi var langt mer «hensynsløse» enn de var vant med at gutter spilte, sier Hutchison.

– De siste fem årene har jeg vært spilleder for en ren jentegruppe. Det slår ikke at de er mer brutale, snarere at de ikke lar seg distrahere av regler, og derfor kan leve seg bedre inn i ting. Men det må sies: de blir lykkeligst om de kan få drept en ork eller sju – eventuelt satt fyr på noe – hver spilling.

Ragnhild har spilt rollespill siden hun var 9 år, og blant annet jobbet på spillbutikker i Oslo med ansvar for rollespill.

– Jeg begynte med laiv i 1993, og har arrangert flere. Men det jeg stadig prøvde, men ikke helt turte, var å være spilleder. Mye grunning senere kom jeg til at det var fordi jeg syns det var skummelt å være spilleder for spillere som kunne reglene mye bedre enn meg. Så da var det bare en ting å gjøre: finne noen som var like uinteressert eller mestret regler like lite som meg. Slik ble jentegruppa jeg spilleder for startet, og vi begynner nå på sjette året, sier Hutchison.

– Jeg lager JenteCon fordi jeg har inntrykk av at det er flere jenter der ute som har lyst til å prøve seg som spilleder, men gjerne vil ha et forståelsesfullt publikum første gang, og at det finnes jenter som har lyst til å spille med andre jenter for å finne ut om det er annerledes. Ja: også er det jo ekstra stas å treffe andre jenter å utveksle rollespillhistorier og triks med!

– Hvorfor får ikke jeg være med?

– Fordi du er gutt, sier Hutchison.

– Vi vil finne ut om det er stor forskjell ved å spille i rene jentegrupper. Vi vil også at det skal være et trygt sted for jenter å prøve seg som spilledere med spillere som kanskje har lyst til å spille på andre ting enn det som ofte blir når det er gutter med, sier hun.

– Vi lover å leke med dere resten av året, og vi skal ikke bruke kvelden til å snakke om dere, men om spill.

Spillsted: Grønland bydelshus, i samme bygård som Asylet i Oslo, 22. og 23. september 2012

Sjekk http://jentecon.wordpress.com/ for mer informasjon og program.

Arrangører: Ragnhild Hutchison og Kaisa Lervik med bistand fra Ane Anderson fra Fantasiforbundet og Frida Sofie Jansen fra Laivfabrikken.

Trackbacks

  1. […] starter på lørdag – sjekk detaljene på JenteCon.wordpress.com! Du finner Imagonems intervju med arrangørene her; conrapport fra 2012 står å lese i […]

  2. – Imagonem sier:

    […] JenteCon fortsetter. Første arrangement i september var en suksess, og følges opp allerede 23-24.02 i Skogly barnehage på Kringsjå. Oppdateringer her, og program her! Les også vårt intervju med arrangørene her. […]

  3. […] Imagonem skriver om JenteCon her. […]

Si hva du syns!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Stemmen fra ådalen - en blog om rollespil og historie

En blog om rollespil af Morten Greis. Fra Tryggevælde ådal en dyb klang. Elverpigernes dans. Røre i det hvide slør. Disen hyller landskabet. De gamle stammer krogede trolde.

christines rant

This is my speaker’s corner where I can rant about popular culture, geeky and general stuff that amaze or irritate me. Many things do. Irritate me, that is.

Realm of Melpomene

"I reject your reality and substitute my own!"

nordiclarp.org/

Online magazine about Nordic style larp

anyway.

"I reject your reality and substitute my own!"

Nordic Larper

Thoughts on scandinavian style live action roleplaying

Nørwegian Style

Norwegian roleplaying games in English