Neil Armstrong, 1930-2012

Det første mennesket som satte foten på en annen verden er borte.

Jeg satt på bussen og leste nyheten, og følte en tristhet utover det at en gammel manns hjerte ikke tålte mer, og at et medmenneske ikke er med oss lenger.

Se på media fra den gangen, i 1969; det går en tone gjennom dem som er nesten skremmende optimistisk. Vitenskap og ubegrensede mengder atomkraft skulle omforme verden til en ny eden, hvor ingen hunger, pest, død eller krig kunne nå oss, og alle hadde kjøleskap og sin egen personlige månerakett. Kanskje var det denne tidsånden Neil Armstrong reflekterte, da han snakket om menneskehetens store sprang.

Og så ble han altså gammel, og døde, før vi rakk å dra tilbake til månen, før vi utryddet hungersnød, før vi koloniserte verdensrommet (vi har det fremdeles på timeplanen ett sted, har vi ikke?).

Så så jeg opp, og oppdaget at jeg satt på en elektrisk buss, og fortalte om månelandingen, og spilte av det berømte filmklippet, for en storøyd åttering ved hjelp av et apparat så latterlig avansert at det får tricorderne i Star Trek til å se ut som en kindereggleke. Så kanskje er det på tross av alt lov å håpe på en bedre verden, i fremtiden.

Si hva du syns!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Stemmen fra ådalen - en blog om rollespil og historie

En blog om rollespil af Morten Greis. Fra Tryggevælde ådal en dyb klang. Elverpigernes dans. Røre i det hvide slør. Disen hyller landskabet. De gamle stammer krogede trolde.

christines rant

This is my speaker’s corner where I can rant about popular culture, geeky and general stuff that amaze or irritate me. Many things do. Irritate me, that is.

Realm of Melpomene

"I reject your reality and substitute my own!"

nordiclarp.org/

Online magazine about Nordic style larp

anyway.

"I reject your reality and substitute my own!"

Nordic Larper

Thoughts on scandinavian style live action roleplaying

Nørwegian Style

Norwegian roleplaying games in English