Indiespilldesigner Zoe Quinn om nettsjikane og rettsprosesser

tumblr_inline_ni1eigZ11c1qf7g81Spillskaperen ble i høst mål for en mobb som samlet seg under taggen «Gamergate», og har til nå latt være å kommentere rettsprosessen knyttet til truslene og forfølgelsene. Etter fem måneder har mobben ennå ikke gitt seg; Quinn og de andre målene for nettmobberne må fremdeles leve med trusler og hets.

When GG started back in August, I was crashing in an old elevator shaft, converted with makeshift floors and a bunk bed. I spent the whole first week there, unable to sleep because the nightmares were so bad and so instantaneous that I would dart awake, hyperventilating, unable to get back to sleep. The setting was so appropriately claustrophobic and suffocating. It’s been 5 months and the nightmares haven’t gone away, the accusations keep flying, the threats continue and my family continues to be targeted.

Dette er vondt å lese, og det er urovekkende at enkeltpersoner med sympatier for Gamergate også har forsøkt å komme trekkende med dette i andre fanmiljøer. Utenforstående opportunister fra både konspirasjonsteoretiske, høyreekstreme og antifeministiske miljøer har også gjort det de kan for å piske opp stemningen. Hele affæren er en svikt i og en skam for spillindustrien og fanmiljøer verden over. Vi i Imagonem oppfordrer de organisasjonene, enkeltpersonene og miljøene som har ressurser til det om å se etter måter å hjelpe de som har blitt berørt, og konfrontere denne irrasjonelle mobben der det er nødvendig.

Si hva du syns!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Stemmen fra ådalen - en blog om rollespil og historie

En blog om rollespil af Morten Greis. Fra Tryggevælde ådal en dyb klang. Elverpigernes dans. Røre i det hvide slør. Disen hyller landskabet. De gamle stammer krogede trolde.

christines rant

This is my speaker’s corner where I can rant about popular culture, geeky and general stuff that amaze or irritate me. Many things do. Irritate me, that is.

Realm of Melpomene

"I reject your reality and substitute my own!"

nordiclarp.org/

Online magazine about Nordic style larp

anyway.

"I reject your reality and substitute my own!"

Nordic Larper

Thoughts on scandinavian style live action roleplaying

Nørwegian Style

Norwegian roleplaying games in English