A little less conversation…

… a little more action

Lei av alt tørrpreiket på laiv? Løsningen trenger ikke å være å løpe ut i skogen for å klaske enda et troll med gummisverdet ditt. Nå kan du prøve kontaktimpro. ‘,’

Ivrige lesere av Imagonem husker kanskje at vi nevnte kontaktimprovisasjon som ett av høydepunktene under årets Knudepunkt i Danmark. Det er snakk om en danseform der man bruker kroppskontakt, vekt og balanse som verktøy for improvisasjon. Høres ut som pretensiøst artyfarty, sier du? Ganske riktig! Og det er derfor vi selverklærte avantgardistsnobber i Imagonem digger det.

En annen som også ble inspirert av workshopen på Knutepunkt er Tor Kjetil Edland, mannen bak «mini»-laivene Limbo, New Voices in Art og den norske versjonen av Club Felis. Den første helga i Juni har han derfor invitert Gabriel Widing til Oslo for å holde workshop i kontaktimpro for laivere. Imagonem har slått av en prat med Edland.

– Hva er din erfaring med kontaktimpro?
– Jeg ble introdusert for det gjennom Gabriels workshops på knutepunkt i 2006 og 2007. De tok utgangspunkt i at man på laiv ofte bare sitter og snakker og ikke tar kroppens vokabular i bruk. Kontaktimpro er en måte å våge å utforske fysisk interasksjon også. Etter knutepukt meldte jeg meg på et kontaktimprokurs her i Oslo i påsken og har også vært innom søndagsjammen på kulturhuset Hausmania.

– Hvordan vil du sammenligne Widings workshops med det du har prøvd i Oslo?
– Det er mye av det samme, særlig oppvarmingsøvelsene. Forskjellen ligger i bakgrunnen til de som var med. I Oslo hadde de fleste bakgrunn fra dans, mens på Knutepunkt var det ganske vanlige laivere. I tillegg er Widing opptatt av å bruke kontaktimpro i rollespill. På Knudepunkt i Danmark var
siste del av workshopen en laiv. Halvparten av spillerne hadde spilt en minilaiv og avsluttet laiven med ca en times kontaktimpro med samme roller.

– Hva får deltagerne på den annonserte workshopen for pengene?
– Workshopen varer fra lørdag til søndag, til sammen ca 15 timer. Instruktøren er den Gabriel Widing og hele greia foregår på dansestudioet Rom for Dans på Oslos beste Østkant. Det kreves ingen forkunnskaper og helga avsluttes med minilaiven Limbo Redux.

– Redux?
– Gabriel deltok på Limbo da jeg satte det opp på Knutepunkt i ’06, og fikk ideen til å gjøre samme laiv, men helt uten dialog. Jeg skal også delta og er veldig spent på hvordan det går.

Limbo ble opprinnelig spilt tre ganger i fjor våren. Det er en blackbox-laiv der deltagerne kan spille seg selv svevende mellom livet og døden. Laiven har blitt godt mottatt både i Norge og Sverige, og har blitt beskrevet som en meget sterk opplevelse av flere deltagere.

workshopen foregår 2-3. juni og koster 150,- mer info finner du her

Utålmodig? Søndagsjam holdes hver uke på Hausmania

Si hva du syns!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Stemmen fra ådalen - en blog om rollespil og historie

En blog om rollespil af Morten Greis. Fra Tryggevælde ådal en dyb klang. Elverpigernes dans. Røre i det hvide slør. Disen hyller landskabet. De gamle stammer krogede trolde.

christines rant

This is my speaker’s corner where I can rant about popular culture, geeky and general stuff that amaze or irritate me. Many things do. Irritate me, that is.

Realm of Melpomene

"I reject your reality and substitute my own!"

nordiclarp.org/

Online magazine about Nordic style larp

anyway.

"I reject your reality and substitute my own!"

Nordic Larper

Thoughts on scandinavian style live action roleplaying

Nørwegian Style

Norwegian roleplaying games in English