Drager & Skapsprengninger?

Eric Minton blogger om hvordan fortellingene Dungeons & Dragons fører frem til minner om kuppfilmer – eller kanskje heller krigsfilmer. Som det straks ble påpekt, går ikke kuppfilmsammenligningen hele veien; Olsenbanden hakker ikke sin blodige vei frem til dagens verdisak. Men om man i D&D’s tilfelle bytter ut «rundlure» med «massakrere» når det kommer til hindringer, er det ikke til å komme forbi at mange rollespill er lagt opp på en måte som gjør sjangeren nærliggende. Kanskje man bør gi det en sjanse?

[Link]

Ninotchka

*Rollene har fått fingrene i noe riktig verdifullt og ubrukelig; en Bag of Infinite Furry Squeaky Things, en Intelligent Dagger of Vole Slaying +10 ellernoe sånt. Det de ikke vet er at dingsen de prøver å selge er av avsindig stor verdi for Ondskapens/Godhetens krefter.
*Eventyret begynner så snart de begynner å se etter en kjøper i en stor by.
*En representant for Ondskapens/Godhetens krefter (velg den siden rollene ikke tilhører) tør ikke forsøke å kjøpe fra rollene i frykt for å bli avslørt, men vil i stedet jage vekk potensielle kunder mens han forsøker å bestikke/forføre rollene til å konvertere til hans side ved å overøse dem med alle sin sides små og store gleder. Vil en representant for rollenes side klare å redde situasjonen?

Kelly’s Heroes

*Under nok et underbetalt oppdrag for en eller annen lat adelsmann som har rotet bort en ring eller noe, avhører halvingene i Sysselvakten en tilfangetatt ork. Han avslører at en fantastisk drageskatt ligger forlatt ikke så langt unna – i fiendeland.
*Kan rollene kjempe seg vei frem, få kloa i skatten og slippe unna sin tidligere oppdragsgiver, som er rett i hælene på dem?

Joa; kuppfilmer lar seg like lett plyndre for handlingsforløp som alle andre fortellinger, men det virker ikke som om traddrollespill tar opp disse handlingene spesielt lettere enn andre sjangres standard akter, scener og stasjoner. Vi overlater D&D-adapsjonen av Hjortejegeren til de spesielt interesserte, og anbefaler heller Kaare Bergs Harde menn eller Bully Pulpit Games’ Fiasco for kuppfortellinger.

Si hva du syns!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Stemmen fra ådalen - en blog om rollespil og historie

En blog om rollespil af Morten Greis. Fra Tryggevælde ådal en dyb klang. Elverpigernes dans. Røre i det hvide slør. Disen hyller landskabet. De gamle stammer krogede trolde.

christines rant

This is my speaker’s corner where I can rant about popular culture, geeky and general stuff that amaze or irritate me. Many things do. Irritate me, that is.

Realm of Melpomene

"I reject your reality and substitute my own!"

nordiclarp.org/

Online magazine about Nordic style larp

anyway.

"I reject your reality and substitute my own!"

Nordic Larper

Thoughts on scandinavian style live action roleplaying

Nørwegian Style

Norwegian roleplaying games in English