Krishnamurtis Eventyr

Krishnamurti, den rettvise, høybårne adelsmann! Krishnamurti, haukøyd jeger og uforlignelig kvinnebedårer! Krishnamurti, ubeseiret betvinger av de reddsomme villmennene i vest! I denne vår historie vil vi utlegge for dere, vårt publikum, om den gang denne uslitelige, heltemodige herremann, bare hjulpet av sin trofaste trell Mister Darlington, nedkjempet de kuskjendende kannibalene fra Conwy, ved verdens ende!

Krishnamurti er en karakter fra en alternativ fortid; et 1800-tall hvor enkelte nøkkelhendelser i historien slo ut annerledes. Vi hanker in en dæsj Jules Verne og Indiana Jones, litt Gibson og Sterling, spruter i en solid dose Tarzan og Store Hvite Jegere, og endrer lokale.

I Krishnamurtis verden reistes de første fabrikkene ved Brahmaputra, Ganges og Indus. Dampskip la ut mot Kina og Afrika fra Kolkata og Mumbai. Dristige menn med gull og maskingeværer grunnla havner og kolonier der de kom, og gjorde indiske handelsprinser eventyrlig rike. For Krishnamurti fremstår Europas ytterste, mest avsidesliggende utkant, de Britiske øyene, slik det mørkeste Afrika gjorde for vår fortids Briter.

Det ytterste vest er rikt på jern, kull og tømmer, men de late, tilbakestående innfødte fremstår som nærmest barnlige i måten de insisterer på å forbli i sine skitne, røykfylte trehytter. De innser ikke nytten i sivilisasjonens velsignelser, og trenger en fast hånd for å i det hele tatt møte opp til arbeidet og fylle kvotene sine. Mange guvernører har nesten gitt opp det offisielle målet om å også lære dem gudfryktighet og renslighet, men mange fromme, tålmodige og velvillige hellige menn og kvinner arbeider hardt med å fri dem fra vranglæren. I tillegg strømmer eventyrere til koloniene for å gjøre sin lykke, og Kronens representanter har fulle hender med å holde styr på både de mange villstyringene blant nykommerne og de stakkarslige innfødte.

Slik vår kolonitid produserte en stri strøm av masseproduserte spennings- og moralbøker om det ville vesten, det mørke kontinent og det mystiske østen, dyrker Krishnamurtis hjemland en blomstrende litteratur om siviliasjonens ytterkanter. Det er i denne drakten vi møter vår helt. Vi har satt ham opp som karakter til en [Primetime Adventures]-serie, men han burde også duge som en artig vri på [Baron von Munchausens Eventyr]

Serie: Krishnamurtis Eventyr
Protagonist: Krishnamurti, den uforlignelige eventyrer og gentleman
Konsept: En dyktig, ærgjerrig og ambisøs ung mann som har forlatt det trygge livet hjemme for å søke lykken i det ville vesten.
Sak: Krishnamurti er en idealist, og kan ikke tåle å se uvitenhet, slendrian og stakkarslighet. Han har satt seg fore å sette litt stål i firmaets treller. Han forventer å bli adlydet av sine undersåtter, og vil slå hardt ned på oppsetsighet.
Fordeler: Styreleder og medeier i sin bestefars kullgruve.
Forbindelser: Den trofaste trellen Mister Darlington, Formann Lingaraju.
Personlig kulisse: En avskjedsscene, før avreise på nok en ekspedisjon inn i det utemmede innlandet.
Nemesis: Laird Caernarfon, den slu djevelen.

Trackbacks

  1. […] Her er ett eksempel, laget for Primetime Adventures. Rate this: Deling er fint. Del!Skriv utFacebookTwitterMerStumbleUponDiggReddit ▶ No Responses /* 0) { jQuery('#comments').show('', change_location()); jQuery('#showcomments a .closed').css('display', 'none'); jQuery('#showcomments a .open').css('display', 'inline'); return true; } else { jQuery('#comments').hide(''); jQuery('#showcomments a .closed').css('display', 'inline'); jQuery('#showcomments a .open').css('display', 'none'); return false; } } jQuery('#showcomments a').click(function(){ if(jQuery('#comments').css('display') == 'none') { self.location.href = '#comments'; check_location(); } else { check_location('hide'); } }); function change_location() { self.location.href = '#comments'; } }); /* ]]> */ […]

Si hva du syns!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Stemmen fra ådalen - en blog om rollespil og historie

En blog om rollespil af Morten Greis. Fra Tryggevælde ådal en dyb klang. Elverpigernes dans. Røre i det hvide slør. Disen hyller landskabet. De gamle stammer krogede trolde.

christines rant

This is my speaker’s corner where I can rant about popular culture, geeky and general stuff that amaze or irritate me. Many things do. Irritate me, that is.

Realm of Melpomene

"I reject your reality and substitute my own!"

nordiclarp.org/

Online magazine about Nordic style larp

anyway.

"I reject your reality and substitute my own!"

Nordic Larper

Thoughts on scandinavian style live action roleplaying

Nørwegian Style

Norwegian roleplaying games in English