Frivilligheten

Hvordan står det nå egentlig til med den? I forbindelse med Kultur- og kirkedepartementets tilstandsanalyse av frivillig sektor kom rapporten [Frivillige organisasjoner i en ny tid] i starten av denne måneden. Blant organisasjonene som har blitt intervjuet er [Hyperion], foreningen for fantastiske fritidsaktiviteter. Hvorfor bør du interessere deg for departmentale utredninger? Jo, for deltakerkulturen – de kulturuttrykkene som ikke har plass til et passivt publikum – er ikke frivillighet bare en nødvendighet, men en uadskillelig del av aktivitetenes natur.

Så hva sier rapporten? Det er nok for enkelt å tegne et skarpt bilde av en grisk verden av anbud og kommers mot glad dugnadsånd og kvalitet, men for en to avsnitts oppsummering får det holde som en nyansering. Noe er i ferd med å endre seg i frivillig sektor. Mindre engasjement, eller andre, mer passive former for engasjement. Rapporten skylder på avideologisering og individualisering. Men er det nok å skylde på den svarte boksen der oppe i den enkeltes hode? Og hvilke oppskrifter for å organisere sine medmennesker er det som faktisk virker? Kanskje aktiviseringsspesialister som deltakerkulturistene har noen av svarene?

Si hva du syns!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Stemmen fra ådalen - en blog om rollespil og historie

En blog om rollespil af Morten Greis. Fra Tryggevælde ådal en dyb klang. Elverpigernes dans. Røre i det hvide slør. Disen hyller landskabet. De gamle stammer krogede trolde.

christines rant

This is my speaker’s corner where I can rant about popular culture, geeky and general stuff that amaze or irritate me. Many things do. Irritate me, that is.

Realm of Melpomene

"I reject your reality and substitute my own!"

nordiclarp.org/

Online magazine about Nordic style larp

anyway.

"I reject your reality and substitute my own!"

Nordic Larper

Thoughts on scandinavian style live action roleplaying

Nørwegian Style

Norwegian roleplaying games in English