November morra blues

En ny måned truer, den første snøen har blitt godt mikset opp med bæsj og faenskap i byenes gater, og årstiden for varme drikker rundt bålet og ved spillebordet er over oss. Spillfestivalen i Bergen, Regncon er over, med et surt etterspill, da det ble avslørt avtalt spill i en av finalene. Til gjengjeld ser spilltestingen av nye Fabula ut til å ha vært en udelt suksess.

Spillfestivalen i Trondheim, Hexcon, blåses i gang den 2.11, og Ares har laget en møteplass for de som tar turen fra Oslo her. Programmet inkluderer blant mye annet et fanlaget futuramarollespill, Harnmaster og det transhumanistiske open source-rollespillet Eclipse Phase.

Nærmere slutten av måneden, 23. og 24. organiseres Grenselandet, den internasjonale kammerlaivfestivalen, i Oslo. Det settes opp reprise på Bader Meinhof Experiment, og spillskaperen Andrea Castellani har med seg sin adaptasjon av Jacob L. Morenos spontanitetsteater. Om du ikke kan vente til da og er villig til å reise, holdes den niende Larpvikenden i Brno i helgen 9-11.

Spillfestivalen Arcon har satt sine komiteer, og er i gang med å samle innspill til sommerens festival. Det kommer samtidig med lansering av nytt nettforum for gamle og nye deltakere på festivalen.

I forbindelse med planleggingen rundt  Norcon 27 kom det frem at Vendetta forlag, utgiveren bak den norske oversettelsen av A song of Ice and Fire – bøkene bak TV-serien Game of Thrones, har sikret seg oversettelsesrettighetene til kremen av engelskspråklig fantasy og Science Fiction – blant dem internettsjokkpoeten Warren Ellis’ nyeste, Gun Machine, og Neil Gaimans klassiker American Gods. Kanskje er varsler det slutten på norsk forlagsbransjes underlige tradisjon med vanntetthet mot fantastisk litteratur? Entusiastiske forleggere som reiser rundt og tar sløve bokhandlere i skole lover godt. Det burde vel egentlig herske enighet om at draps- krig- og incestfylte Game of Thrones ikke bør stå i barneavdelingen, selv om det er drager og romskip og trollmenn og sånt i, men varekunnskapen har øyensynlig forfalt en del siden min tid bak hyllene. I alle tilfelle ligger det an til at 2013 blir et godt år for spillmedienes brødsjangre. I kjølvannet av Tronespillets suksess ser det også ut som om det blir TV-serie av Terry Brooks’ Shannara-bøker.

Om du ikke har lest den ennå, få med deg Petter Karlssons grundige artikkel om Till Death do us Part, sommerens oppsiktsvekkende Palestinsk-nordiske samspill. For et amerikansk perspektiv på politikk og spilldesign sjekk Monte Cooks bloggpost fra august. Penny Arcade TV presenterer en episode med spillteori som er verdt en kikk; grunninnføring i spillestetikk.

Om du ennå ikke har fått med deg det utmerkede netteveprogrammet TableTop, er denne posten på BoingBoing, og episodene med indiespillet Fiasco en egnet prøvesmak. BoingBoing er også stedet for å følge med på utviklingen innen 3D-printerteknologi, som stadig blir billigere og mer fleksibel. Spillskaperlagets brettspillmekkere har nevnt interesse for å drive en slik en for printing av prototyper. Kanskje noe slikt ville ta seg bra ut på et foreningskontor?

De skandinaviske spillskaperne som har snakket om at Noen(tm) burde lage et skikkelig vikingspill – eller et norrønt spill med historisk legitimitet – bør ta følgende nyhet som et varmt jern til ræva; Slovenske Gregor har crowdfundet et rollespill basert på islendingesagaene med over 200%. På tide å ta frem Fra Vestfold til Miklagard igjen?

Vi registrerer også at den Amerikanske fortellerkunstkongressen Wyrdcon har latt seg inspirerer av knutepunktbøkene, og gir ut en spillteoretisk antologi i desember. Følg oppseilingen til Knutepunkt 2013 her.

 

Comments

  1. Som omreisande litteraturfant på skular, bibliotek og bokhandlarar merker eg STOR forskjell på interesse og erfaring og entusiasme kring fantastisk litteratur, berre i løpet av dei åra eg har vore på farten.

    Og norcon 27, finnes det ein dato?
    Eg er på skuleturne i Hordaland i februar, men har sjukt lyst å komme!

  2. Tack för länken! Ses vi på Grenselandet? :)

Si hva du syns!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Stemmen fra ådalen - en blog om rollespil og historie

En blog om rollespil af Morten Greis. Fra Tryggevælde ådal en dyb klang. Elverpigernes dans. Røre i det hvide slør. Disen hyller landskabet. De gamle stammer krogede trolde.

christines rant

This is my speaker’s corner where I can rant about popular culture, geeky and general stuff that amaze or irritate me. Many things do. Irritate me, that is.

Realm of Melpomene

"I reject your reality and substitute my own!"

nordiclarp.org/

Online magazine about Nordic style larp

anyway.

"I reject your reality and substitute my own!"

Nordic Larper

Thoughts on scandinavian style live action roleplaying

Nørwegian Style

Norwegian roleplaying games in English