Arkivdykk: Rollespillet Råner

Noen spillskaperspirer ser på sitt favorittfantasyrollespill og tenker «dette kunne jeg gjøre bedre»; så lager vi det som er kjent som en fantasy heartbreaker – en D&D, Rolemaster- eller WoD-kloning med små endringer og lite originalitet.

(I rettferdighetens navn skal det sies at mange av dem har svært gode ideer, noen er genuine forbedringer på modersystemet, og ikke alle er «heartbreakers» – Burning Wheel er det mest opplagte prosjektet vi kan mistenke for å ha en slik opprinnelseshistorie. Sier den lille mannen som bor under tastaturet mitt. Jeg tror han lever av brødsmuler. Planlegger å slutte å spise foran datamaskinen.)

Men spillskaper Christopher Swahn var ikke en av dem som skulle få sitt hjerte knust. Han har rettet et langt og kritisk blikk mot sin tids inkarnasjon av Dungeons & Dragons og kommet fram til den åpenbare konklusjonen: Ikke nok rånere.

[Link]

Si hva du syns!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Stemmen fra ådalen - en blog om rollespil og historie

En blog om rollespil af Morten Greis. Fra Tryggevælde ådal en dyb klang. Elverpigernes dans. Røre i det hvide slør. Disen hyller landskabet. De gamle stammer krogede trolde.

christines rant

This is my speaker’s corner where I can rant about popular culture, geeky and general stuff that amaze or irritate me. Many things do. Irritate me, that is.

Realm of Melpomene

"I reject your reality and substitute my own!"

nordiclarp.org/

Online magazine about Nordic style larp

anyway.

"I reject your reality and substitute my own!"

Nordic Larper

Thoughts on scandinavian style live action roleplaying

Nørwegian Style

Norwegian roleplaying games in English