Stjerneskip: En planet

Planeten Kasp

Miljø: Høy luftfuktighet

Samfunnsform: Anarkistisk

Maktform: Tradisjon

Stjerneskipet vet:

-Atmosfæren på denne planeten er generelt våtere enn jordens. Sykdommer sprer seg lettere, ting råtner, ruster eller går i oppløsning fortere.

-Det finnes ingen sentralmakt eller stabil organisasjon på planeten. Ingen kan samle og holde på makt over andre over lengre tid.

-Ledere adlydes fordi det alltid har vært slik; det finnes spesielle seremonier for å gjøre noen til leder, for å ta noen opp i samfunnet, og for å støte dem ut. Disse seremoniene er svært viktige både til hverdag og fest, og baseres gjerne på en fortelling om hvordan verden er skapt og henger sammen. Tradisjoner er svært stabile så lenge de ikke blir utfordret av samfunnsformer som lover noe bedre, eller troen på den store fortellingen ødelegges.

Bibliotekarene kan finne ut:

Det vanligste landskapet på Kasp minner om en mangroveskog, hvor vann og land aldri er klart definert, og tidevannet bestemmer livsrytmen. Kolonistene på Kasp har bevart teknologien fra stjerneskipet de kom med, og på enkelte områder gjort fremskritt, men det vanskelige miljøet begrenser energikrevende tungindustri, bruken av mange ikke-fornybare råstoffer og sårbar elektronikk, til noen få svært heldig plasserte produksjonssentre. De fleste bosetningene er spredt i enorme elvedeltaer, hvor energitettheten og biosfæren er rikest.

For å kunne fortsette å opprettholde og nyte godt av en høyteknologisk kultur, har kolonistene for lenge siden innarbeidet et system hvor småsamfunnene sender utvalgte medlemmer til industrisentrene for å læres opp. Industrisentrene er lukkede, og ingen derfra kommuniserer med omverdenen så lenge de bor der. Etter læretiden kommer utsendingene vanligvis tilbake til bygdene sine, og har med seg en pakke med den nyeste kunnskapen, verktøy, medisiner og annet nyttig. Ingen får bli ved sentraene i mer enn tre slike læretider. Industribyene er omsluttet av mye mystikk, tabuer og overtro, men de fleste av disse baserer seg på om fortellingen om Darm, den første byen, som ifølge noen fortellinger forsøkte å bygge et tårn til himmelen og ble straffet av planetens innfødte (ingen innfødte sapiente arter er kjent), eller gikk til krig mot elvefolkene, og ble nedkjempet.

Si hva du syns!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Stemmen fra ådalen - en blog om rollespil og historie

En blog om rollespil af Morten Greis. Fra Tryggevælde ådal en dyb klang. Elverpigernes dans. Røre i det hvide slør. Disen hyller landskabet. De gamle stammer krogede trolde.

christines rant

This is my speaker’s corner where I can rant about popular culture, geeky and general stuff that amaze or irritate me. Many things do. Irritate me, that is.

Realm of Melpomene

"I reject your reality and substitute my own!"

nordiclarp.org/

Online magazine about Nordic style larp

anyway.

"I reject your reality and substitute my own!"

Nordic Larper

Thoughts on scandinavian style live action roleplaying

Nørwegian Style

Norwegian roleplaying games in English