Lanseringsfest for Imagonem #39, fredag i Oslo

Den trettiniende er offisielt i havn, og Imagonem inviterer til pilsner, brus og moro på Oslo Mekaniske fredag; redaksjonens redacteur/løpegutt er beregnet å ankomme med blader til utdeling og salg sånn cirka klokken 18.

For de som ikke klarer å få fingrene i ett av disse ettertraktede samlerobjektene på annen måte, følg med på imagonem.org når .pdf-versjonen blir tilgjengelig i arkivet. Om du er abonnement eller medlem i Spillskaperlaget eller Ares, er dette tiden for å oppdatere postadressen din med en epost til gkraag@gmail.com.

Lederartikkelen fra bladet lyder slik:

Velkommen til Imagonem; bladet som handler om spill, som har spill inni seg, utenpå over og under, bladet som formelig drypper av spilling. Av, for, om og med rollespillere siden 1994.

Denne gangen har vi funnet frem litt av hvert; siden vi har så stort, vakkert format å boltre oss på, har vi tatt med en Dungeon til deg, ferdig bemonstret og belemret med feller og skatter. Brett bare kartet ut på bordet og begi deg straks inn en magisk verden av trollmenn med staver, vakre verthuspiker og lidderlige orker. Om dette blir for lavpanna for deg, har vi også tatt med et ekte Indiespill, et sånt med masse følete hippieaktige nestenregler.

Her finner du også noen tanker om ting som ikke alltid er like velkomne ved spillbordet. Rart hvordan vi kan leke at vi dreper og myrder og plyndrer lik over fote, men seksuelle eller politiske temaer må behandles med silkehansker? Det er noen ting vi ikke kan snakke om – eller ikke bør leke med, men leker med allikevel, mens vi fniser og kikker oss skyldtynget over skuldra. Tenk litt på det, og finn noe riktig ekkelt å mekke inn i din neste spilling, sånn bare for å se hva folk finner på.

Vi har også et dugelig stykke evangelisme for Creative Commons-spillet Eclipse Phase, som gjør et sterkt forsøk på å erbore Posthuman- og Transhuman Sci-Fi-tronen. Den Store Krigen om Kopiretten har tuslet og gått siden blanke kassetter og kopimaskinen ble oppfunnet, og angår selfølgelig alle som liker å leke med åndsverk. I den tradisjonelt sterkt faninvolverte spillbransjen gir dette de underligste utslag, i det man forsøker å lirke kniven imellom og finne en glipe hvor man kan skjelne grensen mellom deltakerkultur og salgbart produkt. Eier Paizo eller Wizards of the Coast din level 20 Paladin? Dungeonkartene du har laget til neste søndag? Kan man kreve kopiretten til et spillsystem? Og hvilke høflighetsregler gjelder når man plyndrer gamle mestere og godhjertede medreisende for lyse ideer?

Det er som vanlig nesten ett år siden sist Imagonem la beslag på trykksverte; i mellomtiden har vi oppdatert deg nesten daglig på stort og smått via Imagonem.org, og spillskravla går stadig på en voksende flora av nettfora – til tross for en etterhvert merkbar migrering til de sosiale nettverkene, hvor arrangører og designere kan spre budskapet om nye prosjekter i rekordfart. Spillskaperlagets evig vandrende spillsalonger har trukket nye og gamle spillere månedlig, med spilltest, eksklusive previews, skravl og spilldesign i kroker og hjørner hos Outland, Sound of Mu og Fantasiforbundets vennlige sofa.

Dette vinternummeret, som egentlig skulle vært et sommernummer, utgis med støtte fra Kulturstyret til oslostudentene, i det håp at Imagonem skal engasjere flere studenter i sunne og friske aktiviteter for ungdom i skog og mark. Vi oppfordrer derfor til å løfte egnet drikke, og ta en tur til din lokale spillklubb (Bjølsen! Sentrum! Blindern! Bislett! Skedsmokorset! De er overalt!) eller ta langbuen ut på elg/orkejakt til ære for dem.

Velkommen til Imagonem nummer trettini! Vel Blåst!

Si hva du syns!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Stemmen fra ådalen - en blog om rollespil og historie

En blog om rollespil af Morten Greis. Fra Tryggevælde ådal en dyb klang. Elverpigernes dans. Røre i det hvide slør. Disen hyller landskabet. De gamle stammer krogede trolde.

christines rant

This is my speaker’s corner where I can rant about popular culture, geeky and general stuff that amaze or irritate me. Many things do. Irritate me, that is.

Realm of Melpomene

"I reject your reality and substitute my own!"

nordiclarp.org/

Online magazine about Nordic style larp

anyway.

"I reject your reality and substitute my own!"

Nordic Larper

Thoughts on scandinavian style live action roleplaying

Nørwegian Style

Norwegian roleplaying games in English