Hvordan komme i gang?

Har du lyst til å begynne med rollespill er det raskeste og enkleste å samle tre-fire venner, skaffe seg et spill og sette i gang på egen hånd. Noen spill finner du gratis på internett, andre i spesialforretninger for spill, for eksempel Fabula, Draug, Dungeons &

Dragons og World of Darkness-spillene. De gratis norske spillene nevnt i forrige kapittel kan være fine å begynne med, hvis du vil prøve deg frem før du bruker penger på hobbyen.

Hvis du ikke finner noen venner som er interessert i å spille kan det hende det finnes en rollespillforening der du bor. Sjekk oversikten over studenttilbud ved ditt lokale lærested, eller post på rollespill.nets kontaktforum. Noen store foreninger på landsbasis er Hexagon i Trondheim og Ares i Oslo, men det finnes en rekke andre.

Hvis du får samlet mer enn fem personer under 26 år kan dere også lage deres egen rollespillforening og melde den inn i den landsdekkende ungdomsorganisasjonen Hyperion, som gir støtte til innkjøp av spill og leie av lokaler.

På rollespill.nets kontaktforum går det an å annonsere at du vil starte en kampanje, eller høre om det er noen som trenger spillere der du bor. Følg også med på om noen annonserer rollespillsalonger. Dette er enkveldsspillinger av mer eller mindre obskure spill med tilfeldig sammenraskede spillgrupper. Ofte inviteres det til spilltest av spill som er under utvikling. Du kan også invitere til slike spillsalonger selv, så klart.

De årlige spillfestivalene Arcon i Oslo, Regncon i Bergen og Hexcon i Trondheim er også fine anledninger til å bli kjent med spillere.

Du kan be om å få henge opp kontaktannonser hos din lokale spillbutikk/bokhandel/bibliotek.

Introduksjon
Ordliste
Hva er rollespill?
Noen eksempler på rollespill
– Norske rollespill
– Utenlandske rollespill
Hvordan komme i gang?
Råd til spilleren
– Å lage en rolle
– Å spille rollen
Råd til spillederen
Eventyret
– Kampanjen
Verdensbygging
Rammene rundt spillet
Rollespill.net

Si hva du syns!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Stemmen fra ådalen - en blog om rollespil og historie

En blog om rollespil af Morten Greis. Fra Tryggevælde ådal en dyb klang. Elverpigernes dans. Røre i det hvide slør. Disen hyller landskabet. De gamle stammer krogede trolde.

christines rant

This is my speaker’s corner where I can rant about popular culture, geeky and general stuff that amaze or irritate me. Many things do. Irritate me, that is.

Realm of Melpomene

"I reject your reality and substitute my own!"

nordiclarp.org/

Online magazine about Nordic style larp

anyway.

"I reject your reality and substitute my own!"

Nordic Larper

Thoughts on scandinavian style live action roleplaying

Nørwegian Style

Norwegian roleplaying games in English